Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Djuveč rizs fasírtgolyóval

Djuveč rizs fasírtgolyóval
Djuveč rizs fasírtgolyóval
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Djuvec rizs régóta ismert étel a családunkban, de valamiért feledésbe került, nem készült nálunk már nagyon rég. Talán mert mindig új recepteket próbálok ki, és ezért.

Mostanában viszont többször előkerülnek a régi ételek, ízek nálam, és újból készítem őket.

A djuvec rizst kínálhatjuk bármilyen sülttel, mert nagyon finom, fűszeres, és az ajvártól csípős ízvilága van. Legtöbbször fasírttal szoktam készíteni, ami szintén egy hagyományos étel.

hozzávalók / 3 adag

Fasírt

Djuveč rizs

Sütőzsiradék

Fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírt

  1. A darált sertéshúst egy tálba rakjuk, majd hozzáadjuk az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, kiskanál mustárt.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, megszórjuk fűszerpaprikával. Az egy tojást, majd a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemlét is hozzáadjuk.
  3. Jól összegyúrjuk, egynemű masszát alkotunk belőle.
  4. Kis golyókat formázunk kb. egy evőkanál mennyiségű masszából, majd zsemlemorzsában hempergetjük meg őket.
  5. Napraforgó olajban közepes hőfokon kisütjük.

Djuveč rizs

  1. Egy serpenyőben fölmelegítjük az olajat. Rászórjuk az apróra fölvágott hagymát és a fölvágott paprikakockákat, együtt sütjük, és amikor már a hagymának kezd egy kis színe lenni, akkor beletehetjük a rizst, fokhagymát, jól összekeverjük.
  2. A paradicsompürét és az ajvárt is hozzáadjuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  3. Fölöntjük vízzel, kb. másfélszer annyival, mint a rizs mennyisége.
  4. Őrölt borssal fűszerezzük, majd a húsleveskockát, sót és a cukorborsót, petrezselyem zöldjét is hozzáadjuk.
  5. Egy födővel letakarjuk, és forrás után lassú tűzön készre főzzük.
  6. Jó étvágyat.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 539
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
143 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírozott zöldséges rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

984
darált sertéshús 300 g
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 kávéskanál
mustár 1 kávéskanál
zsemle 1 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 150 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 2 db
rizs 220 g
sűrített paradicsom 1 ek
ajvár 3 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
cukorborsó 120 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 330 ml