Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta a The Cake Factory-tól

Dobos-torta a The Cake Factory-tól
Dobos-torta a The Cake Factory-tól
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Dobos-torta nagy kedvenc a családomban, én így készítem, és nagyon finom!

További receptjeimért kattintsatok a blogomra.

hozzávalók / 12 adag

A piskótalapokhoz

A krémhez

A tetőhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. A piskótalapokat én kettesével csinálom (tehát a recept harmadát keverem be 3-szor), ez sütőmérettől függ. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy 20 centi átmérőjű tortakarikát rajzoljunk körbe hatszor, jó erősen, hogy átlátszódjon a kör, majd fordítsuk meg, hogy a tészta ne érjen hozzá a ceruzához.
  2. A tojásokat válasszuk szét, mérjük ki a lisztet a sütőporral, és a cukrot. A fehérjét verjük a cukor felével kemény habbá, majd a sárgáját a cukor másik felével keverjük fehéredésig.
  3. A lisztet szitáljuk a tojásos keverékhez, majd spatulával óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
  4. Osszuk el a körberajzolt tortaformák között egyenletesen a tésztát, és kenőkéssel simítsuk el úgy, hogy egyenletes legyen, és a rajzolt körnél 1 centivel nagyobb legyen, hogy ha megsült, körbe tudjuk vágni.
  5. Süssük 15-20 percig, vagy ameddig enyhén barna nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni, majd a tortakarikát rátéve vágjuk körbe, és húzzuk le róla a sütőpapírt.

A krémhez

  1. A tojásokat egy tálban keverjük össze a cukorral, majd vízgőz fölött hevítsük csípősre (cukorhőmérővel mérve 175 fokig, vagy ha az ujjunkat beletesszük, akkor már nem kellemes meleg, inkább forró).
  2. Robotgéppel habosítsuk ki a tojást kihűlésig. Akkor jó, ha már fehér a krém és habos.
  3. A puha vajat keverjük ki a kakaóporral, majd tegyük a tojáshabhoz, és keverjük össze.
  4. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

A tetőhöz

  1. FONTOS! A forró cukor nagyon veszélyes, óvatosan bánjunk vele, ne kapkodjunk, gyerekeket ne engedjük a közelébe, mert súlyos égési sérülést okozhat! Válasszuk ki az egyik piskótalapot, és egy kicsit sodrófával sodorjuk meg, hogy egyenletesebb legyen.
  2. A kockacukrot hevítsük egy lábosban közepes lángon. Ha hamar barnul, de még nem olvadt fel egészen, vegyük le a lángról, és kevergessük kicsit úgy, majd tegyük vissza. Akkor jó, ha szép sötét aranybarna és nem darabos.
  3. Öntsük az előkészített piskótalapra, kenőkéssel simítsuk el, majd bevajazott késsel osszuk 12 cikkre, majd vágjuk is el. Ha megkeményedne, mielőtt bejelölhettük volna, tegyük pár másodpercre 200 fokos sütőbe.
  4. Hagyjuk megkeményedni.

Összeállítás

  1. A maradék 5 piskótalapot rétegezzük egymásra úgy, hogy a krém a két piskótalap között ugyanolyan vastagságú legyen, mint maga a lap.
  2. Ha az 5. lapot is rátettük, kenjük be krémmel az oldalát és a tetejét, tegyük rá a dobos-tetőt, és díszítsük ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 468
elküldve: 3
receptkönyvben: 101
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

eszti_thecakefactory

Mióta szakács: 2015.08.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dobos tetejű torta, csokitorta dobos tetővel, dobos-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

472
tojás 6 db
cukor 120 g
finomliszt 120 g
sütőpor 2 teáskanál
tojás 4 db
cukor 300 g
cukrozatlan kakaópor 80 g
vaj 300 g
kockacukor 150 g