Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta Gonoszka konyhájából

Dobos-torta Gonoszka konyhájából
Dobos-torta Gonoszka konyhájából
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Már régóta szerettem volna dobos-tortát készíteni, de a teteje miatt nem mertem belevágni. Most megcsináltam, és nem is volt olyan nehéz, mint amennyire féltem tőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tortalapok sütéséhez

A krémhez

A tetejéhez

Az oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
  2. A tésztát hat felé osztjuk, és egyenként kivajazott-kilisztezett sütőpapíron megsütjük őket, előmelegített 180 fokos sütőben. (Én körbe rajzoltam a tortaformát a sütőpapírra, és arra kentem rá a nyers tésztát.)
  3. A kakaóport összekeverjük 20 dkg porcukorral. A tejet felforraljuk és belekeverjük a cukros kakaóport. Rögtön lehúzzuk a tűzről. Kihűtjük.
  4. A puha vajat habosra keverjük 20 dkg porcukorral. Beleöntjük a kakaós masszát, és habosra keverjük. A krémet kb. hét egyforma részre osztjuk.
  5. A torta összeállítása: tortalap-krém ötször. A hatodik tortalapra nem kenünk krémet, hanem elkészítjük rá a "dobot".
  6. 30 dkg cukrot lábasba teszünk, és állandó keverés mellett megolvasztjuk szép világos barnára. Ekkor beletesszük a 3 csepp ecetet és a 2 dkg vajat. Jól elkeverjük. 
  7. A hatodik tortalapot sütőpapírra tesszük, és rögtön ráöntjük az olvasztott cukrot. Egy széles pengéjű késsel elsimítjuk rajta, majd rögtön egy beolajozott éles késsel cikkekre vágjuk. Ha kihűlt, rátesszük a cikkeket a torta tetejére. A hatodik krém résszel körben bevonjuk a tortát, és a szárazon megpirított mandulaszeletekkel panírozzuk be. A megmaradt krémmel díszítjük.
  8. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 072
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-vajkrémes torta, dobostorta, csokikrémes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

esztioxford
esztioxford Sat, 2012-11-24 12:04

Nagyon finom! Baratnom szulinapjara csinaltam meg, es izre nagyon jol sikerult. :) Elso tortam es meg jo is lett. Koszonom a receptet! x

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2012-11-24 14:17

Nagyon szívesen, örülök hogy jól sikerült minden szempontból. és biztos a barátnőd is örült a figyelmességednek. Üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2012-11-02 17:30

Kedves Hendzsi!
Nagyon örülök, hogy sikere volt a tortádnak. Ez tényleg egy nagyon finom, és mutatós torta. Az én családom is el volt tőle ájulva. Ízre is és külalakra is nagyon tetszett nekik. Köszönöm, hogy megírtad a sikeredet. További jó sütést-főzést kívánok. Üdvözlettel:Kinga

Hendzsi
Hendzsi / Hendzsi Fri, 2012-11-02 17:14

Nem rég elkészítettem apukám születésnapjára ezt a tortát. Olyan nagy sikere volt, hogy azóta még kétszer is meg kellett csinálnom! :) Nagyon jó a recept, köszönöm szépen :)

1296
tojás 9 db
finomliszt 24.5 dkg
cukor 24.5 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 3 dkg
finomliszt 1 csapott ek
vaj 55 dkg
cukrozatlan kakaópor 15 dkg
porcukor 40 dkg
tej 2.5 dl
cukor 30 dkg
ecet 3 csepp
vaj 2 dkg
mandulapehely 6 dkg