Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta kezdőknek

Dobos-torta kezdőknek
Dobos-torta kezdőknek
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az édességeket, sokszor sütök, de nem mindig lesz olyan szép, mint szeretném... ezért is féltem nagyon a dobos tortától... de úgy döntöttem belevágok... végül rájöttem, hogy annyira nem is vészes, bár pár lépést leegyszerűsítettem, de az összhatás és az íz is pont olyan végül, mint az eredetinél... :) Bár a karamell vastagságát még lehet finomítani, azt hiszem, elsőre egész jó lett... :)

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Karamell

ajánlat

Nagyon finom, szépen díszítve pedig bárhol, bármikor megállja a helyét. A karamellből a fondanthoz kapható szilikon formák segítségével gyönyörű díszeket készíthetünk rá pillanatok alatt, nekem így készültek rá a rózsák... 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 tojásból vizes piskótát sütünk (az eredeti recept 8 tojásos piskótát ír, 26 cm-es formához, de nem mertem megkockáztatni, hogy akkora tortát elrontsak, így mindent feleztem, és 18 cm-es mini formában készítettem).
    Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot, ezt kikeverjük, majd hozzákeverünk egy fél csomag sütőport, 4 evőkanál vizet és 4 evőkanál lisztet.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert habot, és először magas (kb. 10 perc), majd közepes hőmérsékleten (kb. újabb 10 perc) megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  4. A kész tortát 3 részbe vágjuk (az eredeti recept szerint 6 külön lapot kellene sütni, de így gyorsabb és egyszerűbb is volt, kezdőknek ez bőven megteszi szerintem).
  5. Krém: 3 db tejben megfőzzük a csokis pudingot, cukorral ízesítjük, mikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a kakaóport, ezzel megtöltjük a tortát, és bekenjük vele a külsejét is. (Mi nem szeretjük a túlságosan vajas krémet, így pudingot is tettem hozzá.)
  6. Aztán jön a neheze, a karamell. (Szerencsére még a torta összeállítása előtt kísérleteztem, mert az első próbálkozásom kudarcba fulladt... Aztán megpróbáltam máshonnan közelíteni a dolgot...) A tortát kapcsos tortaformában sütjük, ennek az alját kikenjük margarinnal, és ebben terítjük el az előzőleg lábasban felolvasztott cukrot. Még melegen bejelöljük a szeleteket, ehhez a kés élét minden vágás előtt margarinnal megkenjük, akkor kevésbé ragad rá a karamell.
  7. Amikor kihűl, áttesszük a torta tetejére (én a vágások mentén óvatosan elvágtam, és úgy tettem a tortára, egyenként kissé megdöntve). 
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 657
elküldve: 3
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AMaryetta

Mióta szakács: 2013.09.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dobos torta, pudingkrémes dobos torta, karamelltetős csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

794
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 3 ek
cukor 10 dkg
ecet 1 csepp
margarin 3 dkg