Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta Kiss Mónitól

Dobos-torta Kiss Mónitól
Dobos-torta Kiss Mónitól
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztapukámnak lett készítve a torta, igaz ő elég messze lakik, de mivel most van a születésnapja, ezt kérte, és hogy a skype előtt ülve ezzel köszöntsük fel.:))

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta tésztát a szokásos módon elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárga masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd a fehérjét óvatosan hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírra körülrajzoljuk a sütőformánkat 6-szor. Előmelegítjük a sütőt, majd a sütőpapírokra elosztjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral összedolgozzuk, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sárga masszát, összedolgozzuk, hagyjuk, hogy sűrűsödjön.
  4. Majd ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
  5. Majd fogjuk a lapokat, és megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, kivéve egy darabot nem, ez lesz a teteje.
  6. Elkészítjük a mázat. A cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az ecetet, alaposan összedolgozzuk, vigyázzunk, mert sprickolni fog a tűzön, kisgyerek, ha lehet, ne legyen a közelben, nehogy baj legyen. Majd hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy szépen elolvadjon, és közben folyamatossan keverjük.
  7. Ha ez megvan, akkor gyorsan rátesszük a piskótára, hamar szilárdul, sietni kell. Majd hagyjuk rajta egy picit megkötni, és utána vajas késsel nyolc részre osztjuk (lehet többe is).
  8. Ha teljessen megszilárdult és kihűlt, akkor eltördeljük a bevágások mentén. Majd minden darab alá teszünk egy kis krémet, amit habnyomóval nyomunk ki, és jöhet a tetszés szerinti díszítés. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 17 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 138
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás torta, vajas krémes karamelltorta, cukormázas torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1310
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 1 csomag
tojás 6 db
porcukor 15 dkg
vaj 20 dkg
csokoládé 15 dkg
cukor 15 dkg
vaj 5 dkg
ecet 2 csepp
cukorgyöngy 1 ek
cukormáz 10 dkg