Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta kókusszal díszítve

Dobos-torta kókusszal díszítve
Dobos-torta kókusszal díszítve
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom 15. születésnapjára készítettem el először a dobos-tortát. Annyira laktató volt, hogy az ünnepi ebéd után alig bírtuk elfogyasztani...

Én kókuszreszelékkel és kis csokikrémmel díszítettem az oldalát és tetejét.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk.
  2. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátulján világosbarnára sütjük.
  3. A lapokat, kihűlés után krémmel töltjük meg.
  4. A krémhez a tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliás cukorból sűrű pépet főzünk. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt péphez adjuk, jól elkeverjük.
  5. A legszebb lapot kiválasztjuk.15 dkg cukrot pirítunk, vajazott késsel gyorsan rákenjük a lapra. Előtte még egy kést bekenünk vajjal, amivel ügyesen bevagdossuk a kívánt szeleteket a tortánkon. (Később már nem tudnánk, mert a cukor eltörne.) A felvagdosott, cukros szeleteket rápakoljuk a legfelső lapra.
  6. A kemény lapok másnapra tökéletesen megpuhulnak.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 547
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyúrt dobos, 6 lapos dobostorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Piroska73
Piroska73 Sun, 2012-01-29 14:24

Sziasztok!A lapok először kemények,aztán olyan jól megpuhultak a krémtől.Igazi dobostorta!!

1591
finomliszt 50 dkg
margarin 30 dkg
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
tej 1 dl
sütőpor 0.5 csomag
tej 7 dl
porcukor 35 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
vaj 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
kókuszreszelék 2 ek