Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta marcipán bevonattal

Dobos-torta marcipán bevonattal
Dobos-torta marcipán bevonattal
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik öcsém kérte ezt a tortát a születésnapjára.

Az eredeti recept szerint 8 vékony lapot kell sütni, de ebben a méretben nekem csak 5 jött össze.

A tetejét egyszeres marcipánnal vontam be, ennek sokkal jobb az íze, és jobban szeretek vele dolgozni, mert lágyabb, de ami a legfontosabb, fele mandula és "csak" a fele cukor.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A réteslisztet, a tojássárgájával, a xilittel, a vajjal és a sütőporral összegyúrjuk.
  2. Majd hozzádolgozunk még 2 ek tejet (lehet kevesebb is), és lágyan dolgozható masszává gyúrjuk.
  3. A tésztát vékonyra kisodorjuk, és 5 db kb. 22 x 22 cm-es lapot vágunk ki, amiket a gáztepsiben felfordított aljára terített sütőpapíron sütünk meg. Egyszerre két lapot tudtam sütni kb. 180 fokon.
  4. A krémhez az egész tojásokat a porcukorral tűzön felverjük, ha meleg, levesszük a tűzről, és addig verjük, amíg ki nem hűl.
  5. A vajat kikeverjük, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a kakaóport, és összekeverjük, végül hozzáadjuk a felolvasztott étcsokit.
  6. Ezután összeöntjük a hideg tojásos masszával, és erősen elkeverjük.
  7. A díszítéshez egyszeres marcipánmasszát használunk. Ebből vágjuk ki a figura különböző részeit.
  8. A színezéshez ételfestéket használunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 677
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

dobos-torta marcipánnal, dobos-torta marcipán réteggel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1912
rétesliszt 25 dkg
tojássárgája 2 db
xilit 8 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 ek
vaj 8 dkg
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaj 27 dkg
vaníliás cukor 1.7 dkg
cukrozatlan kakaópor 3.5 dkg
étcsokoládé 20 dkg
marcipán 200 dkg