Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta Nóritól

Dobos-torta Nóritól
Dobos-torta Nóritól
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit bonyodalmas, de nagyon finom!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótát elkészítjük, 8 tojást kettéválasztunk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadunk 15 dkg cukort, habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a 20 dkg lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és az 1 dl vizet, majd a fehérjét.
  2. A tésztát 7 részre osztjuk, egy kör alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenként a piskóta-lapokat kisütjük, majd hagyjuk kihűlni őket.
  3. Krém: 2 tojást, a réteslisztet, a kakaót, 20 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot gőz felett habosra keverünk, folyamatosan keverve a tojások végett.
  4. Majd levéve a gőzről közben megkeverve hűtjük, majd hidegen belekeverjük a 20 dkg margarint.
  5. Elkészítjük a tetejét. 15 dkg cukrot felolvasztunk 4 dkg margarinnal, 2 evőkanál ecettel, majd ha felolvadt a cukor, egyik piskótalapra öntjük, és gyorsan egy vizes késsel elszeleteljük.
  6. Végül összerakjuk a tortát, lerakunk egy lapot, majd megkenjük a krémmel, majd megint piskóta, majd krém. Így folytatjuk, a végén a krémmel megkenjük az egész tortát.
  7. Díszítés: a tetejére srégen a pirított-cukros lapot ráhelyezzük, az oldalait pedig mandulával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóri konyhája

Mióta szakács: 2013.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes torta, krémes torta cukros tetővel, krémes soklapos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

444
tojás 8 db
1 csipet
cukor 15 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 dl
tojás 2 db
rétesliszt 3 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 20 dkg
cukor 15 dkg
margarin 4 dkg
ecet 2 ek
mandulapehely 4 g