Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobostorta 2. -ahogy én készítem

Dobostorta 2. -ahogy én készítem
Dobostorta 2. -ahogy én készítem
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem bonyolult, egész könnyen elkészíthető torta. Én 8 szeleteset készítettem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Tetejét tejszínnel díszíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. A tojássárgákat a fele cukorral keverjük habosra.
  2. A tojásfehérjéket a többi cukorral verjük kemény habbá, forgassuk bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is.
  3. A masszából vajazott-lisztezett sütőlemezen süssünk 6 vékony, kerek lapot, 180 °C-on kb. 15 perc alatt.

Krém készítése:


  1. A kakaóport forrázzuk le a tejjel.
  2. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd dolgozzuk bele a tejes kakaót is.

Összeállítás:


  1. A krémmel öt lapot ragasszunk össze úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön. Az oldalát is bevonjuk a krémmel.
  2. A félretett lapot aranybarnára olvasztott cukorral vonjuk be, és még mielőtt a cukor megkeményedne, vastag pengéjű késsel vágjuk cikkekre. Helyezzük őket a tortára.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 106 186
elküldve: 26
receptkönyvben: 772
elkészítve: 21/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Tiana

Mióta szakács: 2010.08.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (57)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

violazsuzsa
Miranda / violazsuzsa Sun, 2014-06-15 06:07

Nagyon köszönöm a receptet! Fiam 11 éves lett, Dobos tortát kért. Ez a recept kellett kedvcsinálónak, néhány dolgot kedvem szerint ugyan változtattam, de ezt minden recepttel megteszem. Osztatlan sikere volt. Nem a változtatások a lényegesek, hanem az, hogy enélkül a recept nélkül nem biztos, hogy a fiam megkapta volna a tortáját. Még egyszer köszönöm.

Ancie
Ancie Mon, 2013-11-25 18:51

Mecsinàltam a tortàt. Ìzre nem rossz, de borzasztó ahogy ropog a fogunk alatt a cukor:( Szerintem ki kellene javítani a receptet porcukorra!

manka80
manka80 Wed, 2012-07-25 21:39

Sziasztok!
A hozzászólásokat olvasva engem marhára nem zavar, hogy dobos vagy nem dobos. Egyszerű, finom, és kész. Ha valakinek nem tetszik, nézzen másik recit.
Szép napot!!
Manka

fonicia
fonicia Tue, 2012-07-03 13:54

Kedves Tiana!
Kérdésem az lenne hogy mekkora torta formába sütötted??? Lehet hogy elkerülte a figyelmemet?!
Kérlek írd meg nekem! Köszönettel: Fonicia

Tiana
Tiana / Tiana Sat, 2012-10-20 08:19

Kedves fonicia!
Elnézést,hogy csak ilyen későn válaszolok!24cm-es tortaformában készítettem.

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2012-01-28 07:58

Háát lehet itt vitatkozni, de én biztosan megsütöm ezt a dobos tortát!! Végre egy recept, ami biztosan sikerülni fog. Eddig kicsit féltem tőle...de miután férjem kedvenc tortája neki fogok látni szülinapjára :-) Nem is értem miért vitáztok egy ilyen szép és otthon is elkészíthető torta felett, hiszen vannak itt olyan receptek, hogy hátast dobtam tőle...de persze nem szóltam meg őket. Van itt mákos tészta, meg tükörtojás....lassan már a zsíros kenyér elkészítése is gond lesz....Nos, ez egy igazán olyan torta, aminek itt a helye :-) Gratulálok!!
üdv Jolán

Dotti
Dotti Mon, 2012-01-23 18:27

Kedves beküldő! Nagyon jól néz ki a sütid,és ne törődj a rossz indulatú beszólásokkal,és kritikákkal. Szerintem sokan példát vehetnének rólad,a sütés,a siker,és a sütés sikere által magadról elnevezett tortáról..:) Gratula...Aztán tudod második szabály mi nők: mindig mindenben csak a rivalizáció :S Sajna....:))

Klari3
Klari3 Tue, 2011-11-01 20:08

Kedves Tiana!
Ma ez volt a fiam szülinapi tortája,teljes siker,rá lehet szokni.
Köszi a receptet!!!

Tiana
Tiana / Tiana Thu, 2011-12-15 14:53

Kedves Klari3!
Örülök,hogy sikere lett a "tortámnak".
Nagyon szívesen a receptet!

Babaarcu
Babaarcu Sun, 2011-09-25 18:51

Kedves Tiana!

Hááát, nem sikerült túl jól. Mondjuk elég ritkán sütök sütit (főzésben sokkal jobb vagyok :)), és a dobos torta nem is a legkönnyebb, de a nővérem ennyit megér!
Legközelebb a krémet porcukorral fogom kikeverni, és vennem kell egy másik robotgépet, mert a végére megadta magát. És a karamellt lassabban fogom csorgatni, és kell hozzá a párom, hogy gyorsan megcsinálja a szeleteket. :)

Összességében ronda és finom lett. :)

Babaarcu
Babaarcu Sat, 2011-09-24 07:50

Kedves Tiana!

Most először fogok ilyet sütni, ma van a nővérem születésnapja. Remélem sikerülni fog. A kakaópor ugye a cukrozatlan féle? (nekem macskás van itthon)

Köszi! Majd megírom milyen lett. :)

Tiana
Tiana / Tiana Sat, 2011-09-24 08:04

Kedves Babaarcu!

Igen,cukrozatlan kakaópor kell hozzá.Én is a macskásból szoktam:)
Kíváncsian várom,hogy sikerül.Mindenképp írd majd meg!
Sok sikert az elkészítéséhez!

kisani
kisani Sun, 2011-07-31 21:18

Imádom a dobostortát. A 14 éves lányom a névnapomra meglepett, ebből a receptből készült, 4 főre lebontott tortával. Nem tudtam megszólalni a gyönyörűségtől. Hihetetlenül finom volt! Lehet, hogy nem a NAGY DOBOS, de bizony az "ahogy mi készítjük" típusból az egyik legjobb. Egyszerű, gyors és isteni. Hálám üldöz érte ;)

Tiana
Tiana / Tiana Mon, 2011-08-01 06:54

Kedves kisani!
Nagyon örülök,hogy a lányod ezzel a tortával lepett meg és hogy Te is örültél neki!Jó az ilyet olvasni,főleg némelyik hozzászólás után:)
Kriszti

Benőő
Jule LeGrand / Benőő Sat, 2011-07-30 13:20

Szia Tiana! Ha adhatok egy tanácsot, akkor megtenném :) Látom hogy a karamelled kicsit szemcsés lett. Ez csak esztétikailag gond csak. Ízben semmi eltérés. Az a dolog nyitja, hogy a karamellt, ha készíted, akkor ne kevergesd, mert akkor egyenletesen fog felolvadni. :)

Tiana
Tiana / Tiana Mon, 2011-08-01 06:51

Kedves Benőő!
Köszönöm a tanácsot,igen kevergettem.Legközelebb így fogom kipróbálni:)
Kriszti

angelikakauffman
angelikakauffman Fri, 2011-07-29 23:12

Isteni ez a recept! Könnyen elkészithető. Köszi Kedves Tiana! Elszörnyedve nézem, hogy még egy ilyen kikapcsolódást adó lapon is valaki kötöszködik. Pedig egy értelmü a kiirás is, hogy 'ahogyan Én készitem"!! Jól készited, és irjál több receptedet le, mert biztos a többi is ilyen jó. Örültem, hogy rátaláltam.

Tiana
Tiana / Tiana Mon, 2011-08-01 06:49

Kedves angelikakauffman!
Köszönöm és ha időm engedi fogok még recepteket felrakni.
Kriszti

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-04-24 13:41

Hihihi :-) mindjárt elkezdem sütni :-)Csak arra várok a párom hagyja el a konyhát...tudod:két dudás meg az egy csárda...
Sütök még egy eszterházit is ,egy marcipános csokitortát meg ezt...na meg gesztenyés keksztekercset,pogácsát,meg marcipános kekszet...
kicsit nagy a család...holnap húsvét...
Majd megírom milyen lett!!!!
Köszönöm a receptet!

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-03-20 17:47

Nagyon guszta ez torta!Tetszik,hogy nem kell bele semmi extra...akármikor elkészíthetem :-)tej,kakaópor,liszt ,tojás,cukor és vaj minden háztartásban alap...ezeket szerintem mindenki tart otthon mindig,ezért tetszik ez a recept:-) ha csak egy kis nasi kell de épp nincs kedvem boltba menni akkor is eltudom készíteni :-)
szerintem ezért is zseniális:-)
Na meg azért mert jól néz ki,na meg hát torta:-)és csokis:-) Kell ennél több???
Kösszi a receptet!

tunde8317
tunde8317 Wed, 2011-03-02 21:27

Mindig a gyors,egyszerű és finom recepteket keresem.Ez is pont ilyen.A hétvégén biztos el fog készülni.Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-28 15:37

Hát én is jót szórakoztam. :-) Szerintem sem kellene egymást szapulni. Ez dobostora és kész! Ott a dobja a tetején. Egyébként én 2 hete csináltam először dobostortát 7 vékony lapból és bizony csodájára jártak. Azt mondta mindenki, hogy valami fantasztikus. És olyan ismerőstől kaptam a receptet, aki már 20 éve készíti otthon, és az egész rokonság oda van azért a tortáért. Hát az enyém is jól sikerült, bár nagyon sokat kellett vele bajlódnom, de megérte. :-) Holnap lesz a napja, hogy újból megpróbálom. :-))

Angibangi
Angi / Angibangi Mon, 2011-04-11 11:57

jót nevettem ezen a hozzászóláson :D:D az én húgom is mindig azt mondta kiskorában, hogy ő csak a 'dobját' kéri a tortának :D

zvargaz
zvargaz Sat, 2011-02-19 16:29

Hát ilyen jól már régen szórakoztam recepteken, illetve hozzászólásokon.... nekem tetszik a recept, egyszerű, gyors, meg is fogom csinálni.

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-02-05 03:35

Emberek, emberek, nyugodjunk meg! Az egyetlen, igazi Dobostorta receptet felek, soha nem fogjuk megismerni, ugyanis nem letezik, mivel azt, hogy annak idejen Dobos mester mit almodott meg, szerintem senki nem tudja. Tehat a Dobostortat definialhatjuk ugy, hogy piskota kakaos/csokikremmel megtolteve, karamellel a tetejen. Ez a recept ennek megfelel, tehat hivhatjuk nyugodtan Dobostortanak. Azt viszont 100%-al tudom, hogy mi NEM Dobostorta: a mindenfele krem- es pudingporokkal kutyult formedvenyek. U.I.: Ha valaha el akarnam kesziteni, en is tojassal es olvasztott csokival keszitenem (nem kakaoporral!)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 11:10

Igazad van László34, ez nem Dobostorta, mint ahogy a nevénél is láthatod ez egy Dobostorta 2. -ahogy én készítem nem igazán értem. Gondoltad újrakezded az előző végre nagynehezen lezárt vitát?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 09:35

Ez nem Dobostorta.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2011-11-24 18:17

Bizony nem az, mert 1. a dobostorta piskótája nehéz felvert (vaj, vagy étolaj is kerül bele), 2. a kicsit macerásabb, de annál finomabb párizsi krémmel töltjük (2,5 dl tejszín 25 dkg cukor 12,5 dkg kakaó 35 dkg vaj), ez egy olcsóbb valami...

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-08-28 17:01

Gondoltam, bezavarok én is a dobostorta-variációkba! :DDD
Én egy cukrász ismerőstől kaptam a dobosba való csokikrém receptjét, és abban sincsen tojás, tejszín igen! :D
Én is azt az infót kaptam tőle, hogy 6 lapos, és egyenként kell sütni a lapokat. A lányom kedvence, így muszály időnként megsütnöm, bár tényleg időigényes torta.
Érdemes beleolvasni Szamos Miklós cukrászmester által ajánlott '58-as kiadású cukrásztankönyvbe is, itt: http://www.szamosmiklos.hu/cukrasztankonyv/
Végül, de nem utolsó sorban, az, hogy melyik az eredeti, semmit nem von le a recepted értékéből, Tiana! Én is csináltam olyat nem egyszer, hogy ettem valami finomat étteremben, cukrászdában, és megpróbáltam elkészíteni otthon, gondolom, más is így van ezzel. Így születnek a legjobb variációk egy témára. :) Vagy bonyolult receptek egyszerűbb változatai, amiknek sokan nagyon is örülnek.
Nekem tetszik ez a változat is, és még szép is lett a tortád! :)
Jaa, igen, és való igaz, a fekete erdő torta a másik sarkalatos pont, mindenki másképp csinája! :DD
Én is tervezek pl. feltenni egy variációt! :DDD
Üdv mindenkinek: Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 18:18

Na ne máááár! annyira jó ez az oldal, miért kell itt is rögtön bántani egymást? szerintem csak egyszerűen süssünk, meg főzzünk....

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-08-27 17:40

Emellett megjegyezném azt is, hogy a recept szinte teljesen azonos a dobos recepttel, ha már a kritikánál tartunk.
Az egyetlen különbség abban annyi, hogy az eredetinél a krémbe tojást is kevernek és ezt főzik fel gőz felett, illetve 6 szeletes 8 helyett.
De a tojást én is kihagynám például, ha nem akarnék bíbelődni.
De ez ettől még tényleg majdnem dobos.
Szóval, Tiana!
Nagyon jó recept, és nagyon szép a kép!
Én a magam részéről befejeztem és gratulálok hozzá!
Minden jót!
Eszter

Tiana
Tiana / Tiana Sat, 2010-08-28 07:01

Köszönöm Eszter!
Én úgy gondoltam,hogy valamennyire hasonlít a dobostortához,ezért adtam neki ezt a nevet és mivel tudtam,hogy nem az eredeti azért írtam oda,hogy ahogy én készítem,direkt azért,hogy ne lehessen belekötni...
Egyszerűen nem értettem maria_0725 felháborodását,főleg miután megnéztem a receptjeit és megláttam a Feketeerdő-torta Mari módra tortáját.Mivel oda írta,hogy Mari módra így mindenki tudja,hogy nem az eredeti,ezért nem értem,hogy az enyémmel mi a baj,hiszen én is odaírtam,hogy ahogy én készítem.
Kriszti

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-08-27 21:18

Annyi megjegyzésem volna,hogy az EREDETI Dobos torta receptje máig titkos. Ami alapszabály szakmai körökben, az annyi, hogy szigorúan 6 lapos (a 6. lapra megy a karamell) és minden lapot külön kell sütni, mert így nyeri el a kissé pirult ízt. Amit cukrászdákban árulnak, az valami borzalom, legalábbis nekem, még életemben nem sikerült jót ennem sehol. Gyerekkoromban sem igazán szerettem, egészen olyan 18 éves koromig, mikor az uncsitesómék esküvőjére sütöttem egyet, a Világ 100 leghíresebb süteménye c. könyv alapján. Na, az olyan, amire azt mondom, megérte bíbelődni vala fél napig. Mindenki oda volt és vissza, nem akarták elhinni, hogy nem bolti :) És Eszter, képzeld, a szerint a recept szerint nincs tojás a krémben. El sem képzelnéd, hogy készül a krémje :DDDD Na, majd ha lesz valami alkalom, amire megsüssem, ígérem, felteszem ide.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-08-27 22:23

Na, végre. Te legalább tudod, miröl beszélsz. :-p
Tényleg: nem mondanád meg, hogy készül a feketeerdö torta? ;-D
(Nekünk úgy tanították, van a krémben tojás. Na de ha titkos, akkor honnan tudjuk? :-D )

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-08-28 08:34

A feketeerdő torta krémjében, legalábbis az általam eléggé autentikusnak tartott recept szerint (Christian Teubner) nincs tojás. Csak tejszín. És nem Hulala :DDD

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-08-28 16:38

Eszter! Én a Hulalát csak azért írtam, mert tudom, hogy ez az - egyik - vesszőparipád.:) Meg se néztem a fekete erdő torta recit....

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2010-08-28 08:25

Na, kb. éjfélkor előtúrtam a könyvemet és revideálom az előbbi hsz-t, valóban van benne tojás. :) Hát igen, enyhén szólva régen volt, hogy életemben először megsütöttem. S.O.S segítséget kértem uncsitesómtól,neki vszelg megvannak a régi fotók beszkennelve. Emlékszem, keresztapám olyn büszke volt, hogy azonnal lefotózta, és mondogatta mindenkinek, hogy a "Keresztlány sütötte! Bizony!" Ha meglesz a fotó, akkor felteszem a recit, ugyanis ki tudja, mikor fogok még egyszer nekiállni.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-08-27 17:48

Kedves Eszter!
Rossz az információd, mert Feketeerdő tortám azonnal Mari módra elnevezéssel lett feltöltve.
Nem akarok vitatkozni, lelketek a dobostortán, egyetek hozzá tejszínhabot is, mert az is van hozzá ajánlva.Neked is azt ajánlom inkább állj neki és süss egy jó sütit.
Nem is muszáj sütni, egy jó tábla csoki is megnyugtat.
Szép estét nektek!

599
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tej 3 ek
cukor 15 dkg