Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobostorta 3. - Hatlapos

Dobostorta 3. - Hatlapos
Dobostorta 3. - Hatlapos
103 perc / előkészület: 50 perc főzés: 3 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "Príma Konyha" októberi számában találtam, megérte kipróbálni, mert nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével 3-4 perc alatt habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  2. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is beleszitáljuk.
  3. Egy sütőlemezt  vagy egy nagy tepsi hátoldalát 23 centi átmérőjű tortakarika nagyságának megfelelően bevajazunk, enyhén meglisztezzük.
  4. A tészta egyhatodát rákenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal ( 180 fok , légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk.
  5. A krémhez a tojásokat a fele porcukorral vízgőz fölött sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük.
  6. A puha vajat a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros tojást , majd a puha (olvasztott) csokoládét is beledolgozzuk.
  7. Ebből a krémből 4 evőkanálnyit kiveszünk, félretesszük.
  8. A többivel megkenünk öt lapot és egymásra illesztjük. Hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk, majd a félretett krémmel az oldalát körbekenjük. Újra hűtőbe tesszük.
  9. A karamellhez a cukrot serpenyőbe szórjuk és kis lángon, kevergetve aranysárgára pirítjuk. Ezután az utosó tortalapra öntjük, egyenletesen elkenjük. Még mielőtt teljesen megkötne, olajjal vagy zsírral megkent késsel 16 szeletre vágjuk. Megvárjuk, amíg az égetettcukor-máz teljesen megkeményedik, majd a torta tetejére rakosgatjuk.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 898
elküldve: 30
receptkönyvben: 769
elkészítve: 23/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2019-06-04 11:40

Kedves Felhasználónk!

Köszönjük a jelzést, korrigáltuk a problémát, látszanak a hozzávalók.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

Ricordi
Ricordi / Ricordi Sat, 2017-06-17 20:39

Nagyon-nagyon jó recept! Csak ajánlani tudom!! Köszönöm szépen, holnapra készítettem testvérem születésnapjára. Én is tortaforma aljában sütöttem a lapokat, illetve a karamell alattit előre felvágtam, így valamivel könnyebb volt szeletelni. Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad itt! :)

Ani90
Ani90 Thu, 2013-10-24 12:05

Kedves Dorka!
Annyi lenne a kérdésem,hogy a krémhez a tojások sárgáját és fehérjét egyben kell vízgőz fölött sűrűre főzni vagy csak a sárgáját? :)

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2013-10-24 14:42

Kedves Ani!
Igen , a tojásokat feltöröd és a porcukorral jól elkevered , aztán vízgőz fölött sűrűre főzöd!

Ani90
Ani90 Mon, 2013-10-28 17:36

Köszönöm a választ! Megsütöttem és Isteni finom lett! :) Nagy sikere volt az anyósnál! ;)

kittkatt
kittkatt Wed, 2013-07-17 12:40

Kedves Dorka!Az lenne a kérdésem, hogy a krémhez a tojás - porcukor variációt először habbá kell verni és utána melegíteni, vagy elég a vízgőzön összekeverni. Nekem olyan rántotta-szerű lett, a vízgőzön kezdtem el összekeverni:( Nem tudom hogy emiatt de aztán a krém állaga is fura lett, olyan mintha kicsapódna rajta a vaj, mintha vizes lenne..:(van ötleted hogy mit ronthattam el?

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2013-07-17 14:43

Kedves Kittkatt!
A porcukrot és a tojást össze kell keverni , és utána melegíted vízgőz felett. Ezt a tojásos krémet teljesen hagyd kihűlni és utána keverd bele a csokis krémet. Szerintem azért csapódhatott ki a vaj ,mert még nem volt eléggé kihűlve a krém. Remélem tudtam segíteni!

anonym
anonym Sat, 2013-05-04 16:24

Szia!

Május elsején elkészítettem. Az 5. évfordulónkra, mert ez a párom kedvence.
Nagyon nagy sikere volt. Isteni finom!
Én a lapoktól féltem..., de inkább a dob fogott ki rajtam. :-)
Kicsit otthoni kinézete lett, de ez nem vont le az ízéből!
Köszönöm!

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2013-05-05 08:25

Szia!
Nagyon szivesen , örülök ,hogy mindkettőtöknek ízlett! További szép napot! Üdv: Dorka

marica1985
marica1985 Sun, 2013-03-17 14:34

szia!

Én is megcsináltam ..a kérdésem hogy nagyon vékony a tészta ha egyessével kisütöd?Mert az enyém az lett olyan vastag palacsinta féle...olyannak kell lennie?

köszönöm a választ!

Dorka
Dorka / Dorka Mon, 2013-03-18 08:15

Szia!
Nem lett vékony a tészta ahogy egyessével sütöttem, nekem is olyan lett , mint a tiéd. A képen valamennyire látszik mennyire lett vastag. Üdv: Dorka

Missblackher
Missblackher Wed, 2013-03-13 21:57

Köszönöm, az első torta amit sütöttem, nagyon finom lett, azóta is dicsérik :)

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2013-03-14 08:33

Kedves Missblackher!
Szivesen , örülök ,hogy sikerült és hogy ízlett.

mazsii
mazsii Fri, 2013-03-01 19:24

Kedves Dorka!

Nem is kell a tésztájába sütőpor vagy szódabikarbóna? Nem esik össze a tészta, amíg vár a sütésre? Vaj helyett margarinnal is próbáltad már, jó azzal is?

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2013-03-02 08:16

Kedves Mazsii!
A tésztába nem kell egyiksem , nem esik össze a várakozásban. Margarinnal is csináltam már , vaj helyett nyugodtan rakhatsz bele margarint , ugyan olyan lesz. Jó sütést! Üdv: Dorka

huaniko
Huaniko / huaniko Mon, 2012-12-24 16:28

Szia kedves Dorka! Ezt a tortát készítettem el az ünnepekre, tegnap már meg is kóstoltuk :) Nagyon finom lett, köszi a receptet!
Én úgy sütöttem ki a lapokat, hogy a kapcsos kerek tortaformám aljába sütőpapírt tettem, és arra kentem rá a tészta masszáját. És ezt így hatszor... :) Nekem kellett 15 perc, hogy megsüljenek a lapok, de megérte a macera, mert tényleg nagyon fincsi lett!
Ez életem első dobostortája, de nem is fogok kísérletezni másik recepttel :) Férjem nagy kedvence ez az édesség, így elsősorban neki akartam kedveskedni, és nagy sikerem lett vele :)
Nagyon boldog ünnepeket kívánok Mindenkinek!!! :)))

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2012-12-25 08:25

Kedves Anikó!
Nagyon szivesen , örülök ,hogy tetszik a recept és ,hogy mindenkinek ízlett! Kellemes Ünnepeket! Üdv: Dorka

mandi63
mandi63 Mon, 2012-03-05 17:57

EZ JÓ!A lapokat megsütheted,sütőpapíron a nagy gázos tepsiben utána 5-be vágod,megkened feltekered isteni lessz!!!!!

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2012-02-26 05:08

Kedves Dorka!
Elkészíttettem a tortát, ééés szuperüül sikerült, bár a máz felvágásával kissé ügyetlenkedtem.. :) Igaz, csak holnap fogjuk átadni az ünnepeltnek, de készítése közben belenyalintottam a krémbe is, és isteni finom volt, úgyhogy baj nem lehet.. :) Köszi a receptet! :) Üdv: Szaszy

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2012-02-26 07:59

Kedves Szaszy!
Szivesen , örülök ,hogy tetszik a recept. Egészségetekre! Üdv:Dorka

bubek06
bubek06 Thu, 2011-12-08 18:04

Kedves Dorka!

Hip, hipp hurà!! Sikerult, igaz bazi sokàig csinàltam, pedig igyekeztem osszefésulni a dolgokat :o) a pàrom aszonta, ez eddigi legjobb tortàm :o)))))))))) nagyon finom, mindenkinek aki erre szànja el magàt, uzenem: ez egy csillagos otos recept!!!!!

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2011-12-09 17:03

Kedves Bubek!
Örülök,hogy sikerült ekészíteni , és hogy ízlett! Üdv: Dorka

1110
tojás 8 db
porcukor 16 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 16 dkg
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaj 24 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg
cukor 15 dkg