Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobostorta 5. - tojásmentes

Dobostorta 5. - tojásmentes
Dobostorta 5. - tojásmentes
120 perc / előkészület: 50 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis(sebb) koromban a cukrászdában azért kértem Dobost, mert tetszett a karamell a tetején. Meg se fordult a fejemben, hogy én is elkészíthetném. Míg nem jött a szülinapom, és úgy gondoltam, hogy erre az alkalomra megpróbálkozom a házi elkészítéssel.
De a bibi az volt, hogy nem eszünk tojást, így a tésztá Horváth Ilonától vettem kis módosításokkal, míg a krémet én ollóztam össze. Hát neki is láttam a tortának, de mielőtt készlettem volna vele 4-szer kaptam idegösszeroppanást. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. De a végén minden rendbe jött, és a torta is finom lett, nem csak a karamell ízlett.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

ajánlat

Víz minden mennyiségben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk (nagyon ragad, de kitartás, jó lesz), és 6 részre osztjuk, majd egy vajjal kikent 28 cm-es tortaformában a lapokat kisütjük. Laponként kb. 10-12 perc.
  2. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
  3. Kiválasztjuk a legszebb tortalapot, és félretesszük. A tortát azon a tálon kezdjük el építeni, amelyiken feltálaljuk a lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a tortát.
  4. Előkészítjük egy márványlapra a legfelső tortalapot. A karamellhez a cukrot az olajjal és a vajjal karamellizáljuk, majd ráöntjük a kiválasztott lapra, elkenjük egy vajas spatulával, majd vajas késsel bejelöljük a szeleteket.
  5. A szeleteket rárakjuk a tortára, és díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 465
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bendika

Mióta szakács: 2010.12.18.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tojásmentes karamellás-csokikrémes torta, dobostorta tojás nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1591
finomliszt 1 kg
porcukor 45 dkg
margarin 60 dkg
sütőpor 2 csomag
tejföl 2 ek
tej 2 dl
csokoládés pudingpor 1.5 tasak
tej 6 dl
cukor 37 dkg
vaj 37 dkg
cukrozatlan kakaópor 7.5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 2 dkg