Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobostorta Eszti módra

Dobostorta Eszti módra
Dobostorta Eszti módra
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napok óta dobostortára vágytam, így nekiálltam! Órákig kerestem a megfelelő receptet, hiába... így ez a dobostorta félig receptekből, félig kútfejből van! De finom lett! Annyi, hogy a krém az étcsokitól nem folyós, hanem szilárd, de a piskóta is finom puha. A krém nem édes, enyhén keserű az étcsoki végett, aki nem szereti a krémes sütiket, annak is ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  2. Ebből 7 lap lesz. 200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.
  3. Krém: Felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a vajat a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.
  4. Összeállítjuk a tortát. A cukormázhoz a pici vajat, a pici ecetet (1 tk) és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk. Sok sikert, macerás, de megéri! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 402
elküldve: 4
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta cukormázzal, karamellmázas torta, dobostorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2012-12-25 04:31

Szep a tortad nagyon! En is nagyon szeretem a dobos tortat, de meg soha nem mertem nekilatni. Lehet hogy most megprobalom. Kellemes unnepeket! Veronika

1494
tojás 10 db
finomliszt 440 g
cukor 300 g
vaj 125 g
porcukor 20 dkg
vaj 23.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
vaníliás cukor 10 dkg
étcsokoládé 17 dkg
cukor 18 dkg
vaj 1 tk
ecet 5 csepp