Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobostorta pohárban

Dobostorta pohárban
Dobostorta pohárban
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Tina magazinban akadtam erre a receptre. Ott egyszerű piskótalapból voltak a korongok kivágva, de én úgy döntöttem, ha már Dobostorta -mégha csak pohárban is -, akkor legyen a lap is olyan, amilyennek én ismerem a dobostorta receptjéből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk.

  2. Egy négyszögű sütőlemezt kivajazunk, enyhén lisztezzük. A tésztát rákenjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, lapos késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk.

  3. A krémhez az étcsokoládét a tejszínben felolvasztjuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőbe tesszük.

  4. A tésztából kivágunk 12 akkora korongot, amekkora beleillik egy 2,5 dl pohárba.

  5. A csokoládés tejszínt kemény habbá verjük. A krém harmadát elosztjuk 4 pohárba, lefedjük egy-egy koronggal, majd folytatjuk a rétegezést.

  6. A karamellhez a cukrot a citromlével karamellizáljuk, majd kevergetve, feloldjuk a tejszínnel, és a poharakba öntjük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 741
elküldve: 3
receptkönyvben: 593
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes-karamelles poharas desszert, egy pohár dobostorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zseraldina22
Zseraldina22 Tue, 2012-10-16 18:21

Szeretném megkérdezni, hogy főzőtejszínt vagy habtejszínt használtál? Ildi

cupák
cupák / cupák Sat, 2011-09-17 10:50

most hül a hűtőben a cucc. :) piskótázni lusta voltam, vettem hát mézes lapot, abból vágtuk ki a köröket... hát kemény ügy volt, legközelebb fel kell puhítani valamivel. a tetejére a karamell nem lett túl szép, és a tejszínhabos cuccot is felborzolta :( remélem attól füffetlenül, hogy randa lett, még finom lesz :)))

913
tojás 2 db
cukor 40 g
vaj 13 g
finomliszt 40 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
étcsokoládé 150 g
habtejszín 450 ml
cukor 100 g
citromlé 1 teáskanál
habtejszín 150 ml