Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dödölle hagymás szalonnával és tejföllel

Dödölle hagymás szalonnával és tejföllel
Dödölle hagymás szalonnával és tejföllel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paprika TV-n láttam ezt a receptet, gondoltam elkészítem, egy próbát megér.

Nos nem egy "lightos" update fogás, ellenben egy nagyon egyszerűen elkészíthető, akár  hungarikumnak is nevezhető egytálétel.

Nem lesz mindennap az asztalunkon, de időnként az embernek szabad nosztalgiázni kicsit. 

hozzávalók / 5 adag

A dödölléhez

A szalonnához

A tálaláshoz

ajánlat

Érdekesebbé tehetjük a tejfölt, ha zúzott fokhagymával ízesítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, kockázzuk fel, és sós vízben főzzük puhára. A vizet öntsük le, majd törjük össze a burgonyákat.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, sót, keverjük jól össze, majd egy kevés vizet (kb. 1 dl). Ragacsos, masszív tésztát kapunk. Lisztezett gyúródeszkán vágjuk a tésztát kisebb darabokra, formázzunk belőlük rudakat, melyeket kissé tenyerünkkel összenyomunk, majd késsel vágjuk fel centis szeletekre.
  3. A szeleteket tenyerünkkel sodorjuk össze, majd az így kapott tésztákat forró, sós vízben főzzük meg. Ha a tészták a víz felszínére feljöttek, megfőttek, szűrőkanállal vegyük ki őket a vízből és tegyük félre egy tálra.

Az étel összeálltása

  1. A szalonnát kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk finomra. Kevés zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd szeletelt fokhagymát.
  2. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, adjuk hozzá a kifőtt tésztákat, ízesítsük sóval és borssal, és pirítsuk meg alaposan.
  3. Tálaljuk a dödöllét, adjunk hozzá tejfölt és házi savanyúságot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 007
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-szalonnás dödölle, tejfölös dödölle, ganca, gánica, krumpligánica, cinke

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszee
Boszee Sun, 2016-01-10 13:03

Én sem, és a nagyanyáim, de az édesanyám sem rakott anudliba tojást, s ez valóban a nudli receptje!

Apalord
Apalord Fri, 2016-01-08 10:17

Biztos finom, de ez nem dödölle! Még akkor sem ha a paprika TV-ben látta , olvasta.

salumeria
Kornél / salumeria Wed, 2014-02-05 09:47

A dödölle nem összekeverendő a gánica-val. A kettő nem ugyanaz, viszont sokszor a gánicát nevezik tévesen dödöllének. Nézzetek utána...
Ezen kívül ahogy említem is, ez egy TV Paprikás recept. Lehet benézték volna..?

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2014-01-27 10:27

Pár receptet végigbogarásztam, mindenhol hasonlóak, az elnevezés alatt.
Amúgy a krumpli nudliba kell tojás is.
Ezzel együtt tényleg finom, csak nehéz is...:)

szvetter
szvetter Mon, 2014-01-27 09:55

Ez inkább krumplis nudli, mint dödölle.:))
Ettől eltekintve biztos finom!:)

954
burgonya 1 kg
finomliszt 50 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kolozsvári szalonna 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
mangalica zsír 2 ek
tejföl 2 dl