Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dödölle sült hagymával

Dödölle sült hagymával
Dödölle sült hagymával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap a Tv-ben láttam elkészíteni ezt a finom, de egyszerű ételt. Olvastam más oldalon, hogy sült hagymán átsütötték, és tejföllel tálalták. Hát ma elkészítettem, és mindjárt dupla adagot. Nem bántam meg, mert bekerült a kedvenceim közé.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha kevesebbet készítünk, akkor serpenyőben a tűzhelyen is megsüthetjük, nem kell bekapcsolni a sütőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha több vízben főztük, akkor öntsünk le belőle, törjük össze, tegyük vissza, és lassan adagolva beleszórjuk a lisztet, állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
  2. A hagymát zsíron megpirítjuk, tepsibe öntjük, elsimítjuk. Kanállal halmokat rakunk a krumpliból, és forró sütőben szép aranybarnára sütjük.
  3. Tejföllel tálaljuk, de magában hagymával is kitűnő.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 796
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dödölle, pirított hagymás dödölle, ganca, gánica, krumpligánica, cinke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

835
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
mangalica zsír 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db