Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dolce cukkinitorta gluténmentesen

Dolce cukkinitorta gluténmentesen
Dolce cukkinitorta gluténmentesen
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citrom kiemeli a mazsolát és fenyőmagot, a cukkini a torta puhaságáért és kiszáradásmentességéért felel, a mazsola az édességhez járul hozzá, a fenyőmag egy kis ropogós állagot ad. Az egész érdekesen hangzik, de ígérem, nem okoz majd csalódást.

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

Grill party-ra, ínyenceknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 20 cm átmérőjű, magas falú quiche formát vagy egy 27 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kikenünk vajjal és megszórunk liszttel. Ha az utóbbit választjuk, akkor egy vékony kört le kell majd vágnunk a tészta aljáról. (A levágott rész a szakács jutalma.)
  2. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  3. A vajat és cukrot krémesre keverjük.
  4. A tojásokat egyenként kikeverjük benne.
  5. A sütőport és a lisztet egy külön tálban csomómentesre keverjük. (A legegyszerűbb egy habverővel.) A gluténmentes lisztek könnyen csomósodnak, főleg nedves hozzávalókkal való keverés közben, így a saját munkánkat könnyítjük meg, ha még előre összetörjük a csomókat. A végső megoldás konyhai robotgépben való turmixolás lehet.
  6. A cukkini végeit levágjuk, héjastul lereszeljük, és a tésztába keverjük.
  7. A mazsolát és 50 g fenyőmagot is belekeverünk a tésztába.
  8. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és hozzáadjuk a keverékhez.
  9. Az előkészített formába öntjük, tetejét elsimítjuk, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  10. Hagyjuk a formában kihűlni. Egész éjszaka is eltarthat, érdemes ételtakaró háló alatt.
  11. Másnap kiskanállal a tészta szélét fellazítjuk. Egy deszkára borítjuk, és néhányszor a dolgozólapra koccantjuk erősen. Ha a szélén még ragad, akkor azt az oldalt koccantsuk még meg párszor. Lassanként elenged, és kijön a formából egyben.
  12. Letakarva hűtőben tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x27x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 025
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukkinis sütemény, citromos fenyőmagos szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
vaj 100 g
porcukor 125 g
tojás 3 db
rizsliszt 75 g
tápiókaliszt 50 g
burgonyakeményítő 25 g
gluténmentes sütőpor 1 teáskanál
cukkini 300 g
mazsola 225 g
fenyőmag 70 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert