Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Donut muffin

Donut muffin
Donut muffin
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A donut vagy inkább doughnut a mi fánkunkhoz hasonló sütemény, amit a new york-i hekusok előszeretettel fogyasztanak. Ez a muffin sokban különbözik az eredetitől, hiszen nem is olajban sül és nem is olyan a formája (lásd fenn a fejlécen). Viszont secperc alatt elkészül és nagyon finom!

Recept a Mac & Cheese-ről.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

ajánlat

Én készítettem hagyományos muffinokat, négyzet alakút és még két mini kuglófot is. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliát.
  2. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk.
  3. A száraz anyagokat hozzáadjuk a nedveshez, és a géppel simára keverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A formákat, ha nem szilikon, vékonyan kikenjük, és 3/4 részig megtöltjük őket a masszával. 12 muffin lesz belőle.
  6. Készre sütjük. Tűpróba fontos!
  7. A langyos muffinokat kivesszük a formából, az olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk vaníliás cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 950
elküldve: 8
receptkönyvben: 378
elkészítve: 25/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Bors&Pepper

Mióta szakács: 2011.03.10.
23 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai fánk muffin, doughnut muffin, amerikai muffin

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vali08
vali08 Thu, 2014-03-27 23:48

Szia! Szilikon formában sütöttem ,de nem tudom miért égett meg egy kicsit az alja.Sütöttem már papír formában is,de annál meg ráragadt a tésztára a papír .,nehezen lejött és kicsit összetört .Mi lehet az oka? A szilikon formánál meg a papír formánál is szépen feljött és nagyon finom lett.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sun, 2014-02-16 08:45

Nagyon finom a recepted alapján elkészített muffin...Gratulálok!
El mentem az általad megadott linkre,de sajnos az oldal csak meghívott vendégeket fogad.

j.mm
j.mm Fri, 2013-10-11 16:00

Szia!
A legfinomabb muffin, amit eddig készítettem. 5* :) Ráadásnak elrejtettem a tésztájában egy kis csoki pudingot, hatalmas sikere volt!
Köszönöm ezt a remek receptet!
Üdv: Judit

hófóka
Hófóka / hófóka Sun, 2012-03-04 13:09

Szia!
Nagyon tetszik a recept, ma el is fogjuk készíteni! :)
Olvastam, hogy egy Mac & Cheese nevű oldalról vetted a receptet. Megtudnád adni az oldal címét, mert nagyon piszkálja a kíváncsiságomat :D
Üdv: Flóra

Susy
Susy Thu, 2012-02-16 15:30

Ez isteni! Most sütöttem egy próbaadagot, este készül a többi a holnapi ovis farsangra!! :)
Volt itthon fahéjas kristálycukrom és avval szórtam meg. nyami... :))

Susy
Susy Thu, 2012-02-16 21:58

Köszi a nevükben is :) El kellett dugnom, mert rájártak a gyerekek, na meg a Férjem is :)))
Még egyszer köszi a recit!

608
tojás 1 db
cukor 0.75 bögre
napraforgó olaj 60 ml
tej 180 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 2 tk
1 csipet
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag