Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Drob avagy báránybelsőséges fasírt

Drob  avagy báránybelsőséges fasírt
Drob  avagy báránybelsőséges fasírt
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a DROB egy (szerintem finom) román étel. Erdélyben ismerős húsvéti fogás. De csak BÁRÁNYIMÁDÓKNAK ajánlom :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárány belsőségeit megpucoljuk, felvágjuk, és megfőzzük, majd.hagyjuk hűlni. 
  2. Közben megfőzzük a 3 tojást keményre, és megdinszteljük a hagymát.
  3. Ledaráljuk a belsőségeket és a hagymát is. A tojást apróra vágjuk fel.
  4. Összekeverjük a belsőségeket a 2 nyers tojással, a hagymával, a 3 főtt tojással, a sóval és borssal.
  5. Hosszúkásra formázzuk, alufóliába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, sőt megdermedni, ha lehet másnapig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15X35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 632
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

bárányfasírt belsőségekből, román fasírt bárányból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

benari
benari Mon, 2011-05-30 07:05

Ez valóban nagyon finom,én is szoktam késziteni,azzal a különbséggel,hogy nem ledarálom,hanem apró darabokra vágom,teszek bele apróra vágott hagymát,egy darab kockára vágott füstölt szalonnát,egy csokor apróra vágott petrezselyem levelet,ugyancsak főtt és nyers tojást,sót,borsot.Ezeket beleteszem a bárány fátyol hájába,kerekre formázom és serpenyőbe kevés olajon lassú tűzön megsütöm.Ezzel a masszával töltött bárányt is lehet késziteni.
Bocsánat kedves palice,hogy beleszóltam,csak arra gondoltam,hátha érdekel valakit ez a változat is,a recepted különben nagyon finom lehet.Üdv.benari

palice
palice / palice Mon, 2011-05-30 09:35

Szia Benari!
Az eredeti recept szerint tenyleg a fatyoljaba kellene csomagolni,az alufolia modern valtozat :)) es igen tolteleknek is jo a massza.Amugy nincs mit megbocsatani,koszonom a hozzaszolasodat :)
Udvozlettel,Alice.

809
bárányhús 1 kg
tojás 2 db
főtt tojás 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
zöldhagyma 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek