Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry csirkével töltött palacsinta

Dubarry csirkével töltött palacsinta
Dubarry csirkével töltött palacsinta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira finom lett, olyan dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány. Akár egy vasárnapi vagy vendégváró ételnek is kiváló. Nagyon örülök neki, jól sikerült. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához (6 db-hoz)

A töltéshez

A mártáshoz

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük. Ne legyen folyékony, inkább sűrűbb. A palacsintákat kisütjük egy 26 cm-es serpenyőben.
  2. A csirkemellet apróbbra felszeljük, egy kevés olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A mártást elkészítjük. Vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és sűrűre felfőzzük. Tűzről levéve langyosra hűtjük, a tojással, tejföllel simára keverjük.
  4. A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  5. A palacsinták betöltése: a palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt, és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá, és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el.
  6. Olajjal kikent nagy tepsibe sorakoztatjuk a palacsintákat. 200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 633
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Királyi palacsinta, karfiolos csirkés palacsinta, karfiollal és csirkehússal töltött palacsinta, mártásos palacsinta csirkehússal és karfiollal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 14:51

Gratulálok az ötletedhez! Elkészítettem! Igazi versenytársa lett a hortobágyi palacsintának, pedig az családi kedvenc!

zsubidooo
zsubidooo Tue, 2014-08-05 15:13

Kedves Vne Edit!
Tetszik ez a recept, es egyszer biztosan ki is probalom. Jol nez ki! Biztoan finom is! Honnan vetted a nevet :dubarry csirke?
Udv. Zsubidooo

1352
finomliszt 180 g
tej 2 dl
szódavíz 1.5 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
csirkemell filé 40 dkg
karfiol 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 5 dl
finomliszt 5 púpozott ek
vaj 5 dkg
1 csipet
szerecsendió 1 csipet
fehér bors 1 csipet
tojás 1 db
tejföl 2 ek
trappista sajt 20 dkg