Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry szelet ahogy Anett készíti

Dubarry szelet ahogy Anett készíti
Dubarry szelet ahogy Anett készíti
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez az étel csirkemellből készül, de sertéskarajból is finom. Variálhatjuk kedvünkre a hozzávalókat, akár brokkolival és füstölt sajttal is készíthetjük. Mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítse az ételeit, nekem kevés a besamel mártás sóval és borssal való fűszerezése, ezért használok ételízesítőt helyette.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. 20perc elég hozzá. A csirkemell szeleteket borssal fűszerezett kevés lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe helyezzük őket.
  2. Elkészítjük a besamelmártást, kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, (öntsük hozzá 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg), hozzáadunk 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, és adjunk hozzá egy fél evőkanál ételízesítőt. Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú sűrűségű masszát nem kapunk.
  3. A tepsibe helyezett csirkemellekre öntsük rá a kevés olajat, amiben kisütöttük a húst, helyezzünk minden hússzeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelt, és végül reszelt sajttal hintsük meg. Tegyük a sütőbe, amíg megpirul a sajt a tetején. Tetszőleges körettel tálaljuk, én ez esetben rizibizit adtam hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiollal és sajttal sütött csirkemell, karfiolos hús, hús karfiollal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

617
csirkemell filé 1 db
karfiol 1 nagy db
finomliszt 1 bögre
vaj 1 ek
tej 3 dl
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
bors 0 ízlés szerint