Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dübbencs - kelt lepény

Dübbencs - kelt lepény
Dübbencs - kelt lepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a neve is gyönyörű...Hajdúnánásról származó barátnőmtől tanultam. Nagyon hasonló a buktához, de sokkal jobb a lekvár-tészta arány, a lekvár javára.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

ajánlat

Ideális második fogás. A jelzett mennyiség négy felnőttnek elég, de két unoka felfalja az egészet. Én a lányom készítette cseréptálban sütöm, így ha lehet, még finomabb, meg szebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kockacukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztből, a tojásból, a megkelt élesztőből a maradék tejjel és egy csipet sóval közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  3. Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel kb. 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. Mindegyik négyzet közepére egy kanál lekvárt teszünk.
  6. Egy tepsit kikenünk olajjal.
  7. A négyzetek két-két sarkát párnaszerűen összecsippentjük, így olajba mártjuk, hogy az oldala is olajos legyen, és a tepsibe ültetjük egymás mellé. Nem baj, ha a lekvár esetleg kifolyik!
  8. Legalább 20 percig kelni hagyjuk.
  9. Előmelegített sütőben sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
  10. A tepsiből kivéve, tálra tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 131
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lekváros kelt tészta, szilvalekvárral töltött kelt pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pr_kriszta
pr_kriszta Thu, 2019-04-11 14:14

Köszönöm a jó ötletet! Kovásszal és zsírral készítve is isteni lett! El is mentettem a bevált receptek közé.

599
finomliszt 30 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
kockacukor 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
szilvalekvár 20 dkg
porcukor 1 ek