Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duna hulláma Éva házias konyhájától

Duna hulláma Éva házias konyhájától
Duna hulláma Éva házias konyhájától
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus sütirecept, amivel még mindig nagyon finom ízvilágot tudunk alkotni.

Nálunk most szilveszter egyik sütije volt.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Lecsöpögtetjük a meggykompótot, a levét fölfogjuk egy edénybe.
  2. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot jól fölhabosítjuk, és egyesével hozzákeverjük a 4 tojást.
  3. Amikor már jó habos, akkor a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is hozzákeverjük.
  4. Kb. a fele tésztamennyiséget belekenjük egy sütőpapírral kibélelt, gáztepsi nagyságú formába, a tészta másik feléhez adunk 2 evőkanál rumot és egy evőkanál kakaót.
  5. Miután összekevertük, egyenletesen rákenjük a világos tészta tetejére. A már lecsöpögtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta, egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  6. 180 fokon kb. 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Meggykrém

  1. 500 ml meggylevet az 1 csomag vaníliás pudinggal a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  2. A meggylé édes, így én nem tettem bele cukrot, de ízlés szerint még édesíthető.
  3. Az elkészített meggypudingot egyenletesen a már kisült tésztára kenjük.

Vajkrém

  1. 500 ml tejet 1 csomag vaníliás pudinggal és a 3 evőkanál cukorral a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  2. Frissen tartó fóliával közvetlenül a pudingot letakarjuk, és hűtjük.
  3. Amikor már kihűlt a puding, akkor a margarint és a vajat jól fölhabosítjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  4. A tészta tetejére nagyon egyenletesen rákenjük. Kb. 30 percet hűtőben tároljuk.

Tetejére

  1. A tej- és étcsokibevonót vízgőz fölött 3 evőkanál étolajjal együtt fölolvasztjuk, majd pár pillanatig hűtjük, nehogy a vajkrémünket fölolvasztja a tészta tetején.
  2. Sütőforma mozgatásával engedjük,hogy egyenletesen elfolyjon a tészta tetején.
  3. A fehércsoki-bevonót szintén fölolvasztjuk, fél kiskanál étolajat adunk hozzá. Egy tiszta zacskóba öntjük, a zacskó sarkára nagyon kicsi lyukat vágunk, és keresztben egypár csíkot alkotunk.
  4. Majd hosszanti irányban, kés segítségével, oda-vissza húzkodással, hullámokat alkotunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 692
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
158 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

dunahullám, pudingos meggyes sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

706
margarin 180 g
porcukor 180 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
tej 4 ek
finomliszt 375 g
sütőpor 1.1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 2 ek
meggybefőtt 680 g
meggylé 500 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 500 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
margarin 100 g
vaj 150 g
cukor 3 ek
tortabevonó 100 g
tortabevonó 100 g
fehér tortabevonó 30 g
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 0.5 teáskanál