Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dunahullám torta Andi konyhájából

Dunahullám torta Andi konyhájából
Dunahullám torta Andi konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógornőm születésnapjára készítettem. Anyukám szinte minden nagyobb ünnep alkalmából megsüti a Dunahullámot. Tőle kértem el a receptet. Kissé alakítottam rajta. Az eredeti recept a tésztába 4 tojást ír és a fehérjét külön kell felverni, majd beleforgatni a masszába. Sajnos a gyerekek alvása miatt megint le kellett mondanom a habverő használatáról, ezért a saját, jól bevált tészta alapreceptemet hívtam segítségül.

A meggy nem igazán akart a tésztába süllyedni, ezért ujjal kicsit segítettem neki, aztán ment a sütőbe.

Hagyományosan csokimáz illik a tetejére, de az idő szorított, ezért inkább reszeltem a csokoládét.

Az ünnepelt így is örült és mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük, a meggylevet felfogjuk.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal és megszórjuk vékonyan liszttel. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kavarjuk.
  4. A lisztbe szitáljuk a sütőport. A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva a masszát csomómentesre kavarjuk.
  5. Kb. a fele tésztát a formába kanalazzuk. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt a sárga tésztára kanalazzuk. Rádobáljuk a lecsöpögtetett meggyet.
  6. Megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a csatos formát levesszük.
  8. A meggylével a pudingport csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük, és párszor átforgatva hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt torta tetejére kenjük
  10. A csokit ráreszeljük.
  11. Tegyük legalább fél órára hűtőszekrénybe.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24×8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-meggyes torta, meggykrémes kakaós torta, kakaós piskótakarika pudingos meggyes krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

641
tojás 1 db
cukor 15 dkg
margarin 12.5 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggybefőtt 350 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
meggylé 2 dl
epres pudingpor 1 tasak
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
étcsokoládé 3 dkg