Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel

Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel
Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért kell a fehér csokiból több, mert kevésbé tömörít, mint a keserű!

hozzávalók / 10 adag

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bázis krém elkészítéséhez tegyünk fel egy teflon edényt a tűzhelyre és öntsük bele a tejet, cukrot, tojássárgáját.
  2. Habverővel keverjük össze az anyagokat, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig kavargassuk fakanállal, amíg fújás hatására a kanalunk hátoldalán rózsa nem keletkezik. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen belőle.
  3. Tűzről levéve rögtön felezzük ketté, 2 db 2 literes műanyag tálba.
  4. A keserű és a fehér csokoládénkat szeparálva törjük bele egy-egy tálkába.
  5. A tejszínünket verjük habbá, de csak 80%-os keménységűre, és ezt is felezzük meg.
  6. Ha mindent előkészítettünk, akkor kezdődjék a mousse gyártás. Melegítsük meg a csokoládéinkat vízgőz felett, vagy csak egyszerűen a mikróban folyósra. Öntsük őket bele az időközben langyos báziskrémeinkbe.
  7. Kezdjük az egyikkel, mondjuk a fehérrel.
  8. A báziskrémet és az olvasztott fehér csokit kavarjuk össze egy gumilapát segítségével (fakanál is jó), majd adjuk hozzá 3-4 adagban a felvert tejszínhabot, folyamatos kevergetés közben kavarjuk csomómentesre. Simítsuk el a tetejét, és már mehet is a hűtőbe. Ugyanezzel a technikával készítsük el a keserű csokisat is.
  9. 1-2 órát hagyjuk dermedni.
  10. Vaníliaöntet elkészítéséhez tegyük fel főni a tejet és a tejszínt. Dobjuk bele a hosszában kettévágott, megkapargatott vaníliát. Nyugodtan mehet bele a hüvelye is, majd a végén kidobjuk belőle.
  11. A cukrot a tojássárgájával kavarjuk habosra, majd hőkiegyenlítés mellett adjuk a forrásban lévő tejmixhez. Kevés vízzel feloldott keményítővel sűrítsük. Kicsit forraljuk még, majd a hideg vajjal dúsítsuk az öntetet. Vegyük le a tűzhelyről és hűtsük ki! 
  12. Tálaláskor melegvízbe mártott kanál segítségével  formázzuk tojás formájúra a habokat.
  13. Öntettel és friss gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 164
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokihab, vaníliaöntettel tálalt duplacsokis mousse, fehér és keserűcsokis mousse

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alabamameister
Alabamameister Sat, 2013-02-02 21:00

1 újabb remekmű:) azt hiszem, megpróbálkozom vele, de előbb a répakrémlevest lesz muszáj kipróbálni:)

667
tej 200 ml
cukor 50 g
tojássárgája 6 db
étcsokoládé 200 g
fehér csokoládé 300 g
habtejszín 500 ml
tej 600 ml
habtejszín 200 ml
cukor 80 g
tojássárgája 4 db
vanília 3 db
burgonyakeményítő 2 evőkanál
vaj 30 g