Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla sajtban sült paradicsomos csirke

Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük az olaszos ízeket, fűszereket, de nem szerettem volna megint milánóit vagy lasagne-t készíteni. A receptet a Príma Konyha 2006 júniusi számában találtam "A hónap étele" oldalon. Gyorsan, könnyen elkészítettük Móni barátnőmmel. A legjobb a fokhagymás spagetti és a paradicsomszósz illata, amikor közösen szállnak a levegőben...  Mozzarella helyett egyébként mi trappistát reszeltünk rá, nagyon finom volt. :-)


hozzávalók / 5 adag

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

ajánlat

A borszakértők biztosan tudják milyen bor illik egy ilyen paradicsomos-fűszeres ételhez, én most kismama-módra szénsavmentes vízzel fogyasztottam. Ez van. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A parmezánt a zsemlemorzsával és a fele fűszerkeverékkel összeforgatjuk.
  3. A hússzeleteket először a felvert tojásban, majd a parmezános keverékben megforgatjuk.
  4. Az olajat serpenyőben kissé felhevítjük, majd a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd azonnal (nehogy megégjen) rárakjuk a sajtos szeleteket. Oldalanként kb. 4 perc alatt megsütjük.
  5. A készen kapható paradicsomos mártást a fűszerkeverékkel elkeverjük (ha alapból fűszeres, akkor nem kell bele a plusz fűszer), azután kb. a felét-kétharmadát egy tűzálló tálba öntjük.
  6. A csirkemelleket rárakjuk, beborítjuk a maradék mártással.
  7. A reszelt sajttal meghintjük.
  8. Forró sütőben megsütjük.
  9. Fokhagymás spagettivel tálaljuk, amelyhez a tésztát a hagyományos módon enyhén sós-ételízesítős vízben (kevés olajjal) megfőzünk, lecsöpögtetjük. 6 ek olajon kb. 5-6 gerezd fokhagymát megfuttatunk, majd beleforgatjuk a spagettit. Kissé borsozzuk, és egy kevés olaszos fűszerrel ízesítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 317
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ruszkicsaj

Mióta szakács: 2010.06.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos csirke sajttal és fokhagymás spagettivel, parmezános-paradicsomos csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2011-11-28 17:41

Már korábban lementettem ezt a receptet, a hétvégén vendégeket vártam így elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljam. Nagyon nagy sikere volt, hálás köszönet érte! Már kérték többen is a receptet:)
Egy ici-picit módosítottam csupán:
pizza, olaszos fűszerkevék helyett bazsalikomot, kakukkfüvet és oregánót tettema morzsába és olyan paradicsomszószt vettem ami bazsalikomos ízesítésü volt. Emellett én a főtt tésztát (kagylótészta lett végül) olivaolajba és frissen préselt fokhagymába forgattam, majd friss bazsalikomot vágtam rá, így még látványra is mutatós lett nagyon:)
Ja és elfeljtetem beleforgatni tojásba, de az nem direkt volt, és így is jó lett. :)
Ajánlani tudom mindenkinek!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-09-17 20:00

Kedves Ruszkicsaj-Viki!
Bevált:-))))))))))))))))) Azzal a spagettivel:-)))))))))
Ma már debütált, és vitte a pálmát, kapott három igent, meg még tőlem is, úgyhogy állandó menük közé bekerült:-))
Köszönjük:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-09-16 22:43

Kedves Ruszkicsaj!

A sajt és paradicsom már bejön, ehhez a csirkemell,(csirkések vagyunk:-)))) ), ezen hármasból csak jó jöhet ki, na és az olasz fűszerek, meg a mozzarella, és a csodás ajánlott spagetti, hmmm:-)))
Beszámolok, ígérem. :-))) Remélem, hogy beválik, és többször készíthetem, bekerül az állandó menük közé:-))
Nagyon szép hétvégét kívánok, kellemes pihenéssel.:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-09-15 22:48

Ez a recept nagyon tetszik:-))))
Meglepem a lányomat, aki mikróban melegíti a kitalált vacsiját,szokott szeletekre vágni paradicsomokat, és tesz rájuk egy kis szelet sajtot,ráolvad és valami isteni az illata, egyszer megkóstoltam egy karika paradicsomot sajttal, valami egyszerű, mégis nagyszerű dolog lett belőle:-))
Szerintem, ezzel leveszem a lábáról, amúgy is kilábalóban van a náthából, örülni fog neki:-))
Köszönöm, és kellemes hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Fri, 2011-09-16 06:55

Kedves Éva,
Örülök, hogy tetszik első olvasatra, remélem, hogy kóstolás után sem fogtok csalódni benne. Mindenféleképpen a fokhagymás spagettit ajánlom hozzá köretnek. Majd számolj be róla, hogy ízlett-e? Jó ténykedést, üdv, Viki

stonyoka
stonyoka Thu, 2011-09-15 14:47

Nagyon tetszik ez a recept.Egyszerű és könnyen elkészíthető. Egy baja van csak. /Én nem kaptam belőleeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!/

987
csirkemell filé 90 dkg
0 ízlés szerint
parmezán sajt 8 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
olasz fűszerkeverék 2 kávéskanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 4 ek
fokhagyma 5 gerezd
passzírozott paradicsom 4 dl
mozzarella 20 dkg
spagetti tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
víz 4 l
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 7 ek
fokhagyma 6 gerezd
bors 0 ízlés szerint
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint