Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából

Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából
Dupladiós zserbó kocka Smaragd konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk hagyomány, zserbót csakis mézes krémessel együtt süthetek. Most dupláztam a dióval. Nagyon finom, porhanyós lett a tésztája.

hozzávalók / 12 adag

tészta

töltelék

máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyosra melegített tejbe tesszük a teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a darált diót, sütőport, csipet sót, porcukrot, tojásokat, vajat és az élesztős tejet, citromhéjat. Szép fényes tésztát gyúrunk belőle.
  3. A lisztezett deszkán három felé osztjuk, és kis cipókká gömbölyítjük.
  4. Egyenként kisodorjuk a tésztacipókat a tepsink nagyságához mérve. Az első kisodrott tésztát zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük a sodrófa segítségével. Villával megszurkáljuk, és megkenjük a lekvárunk fele adagjával. Erre rászórjuk a porcukorral elkevert darált dió felét. Erre rátesszük a második kisodrott tésztát, és megszurkáljuk villával. Megkenjük a lekvárral, és rászórjuk a cukros diót.
  5. A harmadik tésztát is kisodorjuk, rátesszük ezt is, megszurkáljuk villával, és 180 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas barna lesz kb. 45 perc (villanysütőben).
  6. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni. Vajjal felolvasztott csokoládéval leöntjük.
  7. Amikor félig megdermedt a csokoládé rajta, a tepsiben felkockázzuk, és megszórjuk darált dióval. Majd tovább hűtjük, míg a csokoládé szilárdabbá dermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*26 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 289
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zserbó, nagyon diós zserbó, lekváros diós kocka csokimázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

780
tej 2 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
finomliszt 40 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 2 csipet
1 csipet
porcukor 2 ek
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
vaj 35 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 50 dkg
porcukor 10 dkg
dió 25 dkg
csokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg