Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplaepres-mascarponés palacsinta

Duplaepres-mascarponés palacsinta
Duplaepres-mascarponés palacsinta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki mondta, hogy az epres palacsintában csak a töltelék számít? A vidám rózsaszín palacsinták tésztájába is dugtunk egy jó adagot!

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leturmixoljuk.
  2. A tojást kézi mixerrel felverjük, hozzáadjuk a fokozatosan a többi hozzávalót úgy, hogy a tésztát tudjuk keverni, de egyszerre túl sok folyadékot se tegyünk bele.
  3. Ha túl sűrű a tészta, adhatunk hozzá még egy kis vizet.
  4. Tegyük hűtőbe egy órára. Ha letelt az idő, palacsintasütőben egyesével süssük ki a palacsintákat.

A töltelékhez

  1. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki, vágjuk vékony szeletekre.
  2. Adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát, és keverjük ki. Töltsük bele a kész palacsintákba.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 464
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres tésztájú palacsinta epertöltelékkel, eperpalacsinta mascaropnés eperrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
eper 40 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 2 ek
tojás 2 db
szódavíz 2 dl
mascarpone 25 dkg
eper 15 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
porcukor 2 ek