Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplamézes krémes Smaragd konyhájából

Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mézes krémest csakis zserbóval süthetek. Most dupláztam a mézzel, és a krémjébe is tettem. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tálba szitáljuk a finomlisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, tojásokat, mézet, porcukrot és a tejet. Finom, lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 4 felé osztjuk, és kisebb hengeralakokat formázunk belőle.
  3. Egy sütőpapira teszünk 1 tésztát, és kinyújtjuk rajta, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a sodrófához.
  4. Tepsi hátoldalára rátesszük a zsírpapírral együtt a tésztát, és kb. 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon (gyorsan pirul a tészta, az idő sütőtől függ).
  5. Hagyjuk, hogy kihűljenek a zsírpapírokon munkalapon. Mind a négy tésztával így járunk el.
  6. Elkészítjük a krémet. A 4 tojássárgáját gőz felett az 5 kanál mézzel és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük habosra robotgéppel, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A 8 dl tejet a 2 kanál cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd beleszórjuk a 20 dkg darát. Sűrűre kell főzni, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és kihűtjük.
  8. A vajat robotgéppel kikeverjük, és hozzáöntjük a mézes tojást. Egyneműre keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a darát is. Finom, krémes állaga lesz.
  9. Tiszta tepsibe tesszük a kihűlt mézes lapot (az aljáról vegyük le a sütőpapírt mindegyikről), erre rákenjük a fele adag mézes krémet. Majd rátesszük a második mézes lapot. Megkenjük a lekvárral, erre rátesszük a harmadik lapot, ezt megkenjük a mézes krémmel, és rátesszük a negyedik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és olvasztott vajas csokoládéval megkenjük vékonyan.
  10. Másnap szeletelhető, amikor a csokoládé rádermedt, és a tészta is megpuhult.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 20 459
elküldve: 3
receptkönyvben: 182
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes dupla mézzel, mézes-darakrémes mézes, mézeslapok mézes tejbegrízes krémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
finomliszt 50 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 kávéskanál
sertészsír 3 ek
méz 5 ek
tej 1 dl
porcukor 3 ek
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
méz 5 ek
cukor 2 ek
tej 8 dl
búzadara 200 g
vaj 30 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg