Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán almás torta

Duplán almás torta
Duplán almás torta
58 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt vannak az új almák a piacon, ezért mindenképpen evvel az alapanyaggal akartam sütni. A Rama oldaláról küldték ezt a receptet, hát kipróbáltam, erőteljes cukormegvonással.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Almatöltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztát elővesszük a hűtőből, lisztezett felületen kerek formára kinyújtjuk úgy, hogy egy 28 vagy 30 cm-es tortaforma alját és oldalát befedje. Egyenletesen kibéleljük vele a tortaformát.

Alma töltelék

  1. A töltelékhez szánt almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral, citrom levével és reszelt héjával, fahéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát is.
  2. 2 dl hideg vízben elkeverjük a két csomag vaníliás pudingport és a reszelt almához adjuk. Felforraljuk, és folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről és lehűtjük.
  3. A tésztára borítjuk a kihűlt almás-pudingos tölteléket, elsimítjuk.

Tetejére

  1. A három almát elnegyedeljük, magházát kivágjuk és a negyedeket négy-négy szeletre elvágjuk. Az almás krém tetejét teljesen lefedjük vele. (Egy kis citrommal is meglocsolhatjuk). Tetejét megszórjuk házi vaníliás porcukorral.
  2. 170 fokon légkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 416
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás pite, almás pite pudingos töltelékkel, almás-pudingos torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tilia
tilia Wed, 2014-10-01 17:42

De jó, hogy ráakadtam erre a receptre! Teljesen a mi ízlésünk, szombatra biztosan elkészítem! A pipik nem akarnak tojni, épp almaszüret volt a napokban és négy szülinapot fogunk tartani:) Köszönet a receptért! Ildi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-10-02 09:36

Örülök, ha tetszett. Most sütöttem egy csokis-körtést, az is nagyin jó lett. Majd felteszem azt is. Kellemes ünneplést kívánok!:)

340
tönkölybúza liszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
cukor 7 dkg
vaj 15 dkg
fahéj 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
alma 1.4 kg
cukor 10 dkg
fahéj 1 teáskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
mazsola 5 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 2 dl
alma 3 közepes db
vaníliás cukor 2 ek