Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán csokis kalács Virágtól

Duplán csokis kalács Virágtól
Duplán csokis kalács Virágtól
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szüleim házassági évfordulójára készítettem a kalácsot, és a kóstolónak itthon fogott adag kevésnek bizonyult... Ezért ma újra elkészítettem. Szoktam még ugyanezzel a tésztával szilvalekváros, aszalt szilvás ill. fahéjas kalácsot is készíteni. Azok is nagyon finomak.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagasztógépbe sorban belerakjuk a hozzávalókat: tej, olvasztott vaj, tojássárgák, liszt, cukor, só és élesztő. Dagasztóprogramot elindítjuk.
  2. Ha kézzel dagasztjuk: az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval. A száraz hozzávalókra öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a maradék tejet. Alaposan kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk.
  3. Ha megkelt, a tésztát átgyúrjuk, majd kettévágjuk. (Ebből az adagból két rúd kalács lesz.)
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1-1.5 cm vastagra. Megkenjük olvasztott vajjal.
  5. Natúr kakaót ízlés szerint összekeverünk cukorral (vagy instant kakaót használunk), és elterítjük a tésztán.
  6. Mindegyik rúdhoz felaprítunk 1 tábla csokoládét, és elterítjük a cukros kakaón.
  7. Óvatosan feltekerjük (tekerés közben még vajazhatjuk a tésztát, úgy jobban összetapad).
  8. Kiolajozott tepsibe fektetjük, és sütőbe tesszük. (Tetejét meg lehet kenni még olvasztott vajjal.)
  9. Kb. 20-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós csokis kalács, kalács kakaóval és csokival, csokoládés kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

820
tojássárgája 3 db
tej 4.5 dl
vaj 9 dkg
finomliszt 75 dkg
cukor 8 dkg
2 kávéskanál
instant élesztő 30 g
cukrozatlan kakaópor 5 csapott ek
cukor 6 púpozott ek
csokoládé 200 g
vaj 10 dkg