Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán csokis muffin

Duplán csokis muffin
Duplán csokis muffin
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok éve készítettem el először ezt a muffin receptet (sajnos már nem tudom hol találtam), és egyből a család kedvence lett. Nem a legolcsóbb csokis muffin, de megéri kipróbálni, mert tényleg nagyon finom. :) Az alja puhább lesz, a teteje egy kicsit ropogósabb. Nem kell drága csoki hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, az étcsoki felét és a tejcsokit gőz felett összeolvasztjuk.
  2. Míg az előzőek olvadnak, a tojást habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal. Majd hozzáadjuk a tejfölt és a felolvadt margarinos csokit.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk az eddigiekhez. Ha nagyon masszívnak érezzük a tésztát, hígíthatjuk egy kis tejjel.
  4. Az étcsoki másik felét összedaraboljuk, és belekeverjük a tésztába.
  5. Muffin formába adagoljuk a tésztát, és körülbelül 180 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pepa

Mióta szakács: 2015.10.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés muffin, csokis sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1040
étcsokoládé 20 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
margarin 10 dkg
finomliszt 22 dkg
tojás 1 db
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 150 g
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet