Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet

Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet
Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet
63 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 28 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti süteményünk egyike volt. Nagyon ízlett mindenkinek! Ajánlom elkészítésre!

hozzávalók / 8 adag

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, míg teljesen fel nem olvad.
  2. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk.
  3. 4 cipóra osztjuk. Időközben a tészta a karamelltől keményedik. (Én úgy segítettem a nyújtásnál, hogy előtte 1 cipót betettem a mikróba pár fordulatra. Így könnyebben nyújtható lett.)
  4. Egyenként kisütjük a lapokat 24×39 cm-es vajjal lekent tepsi hátoldalán. (170 fok, 7 perc a sütés idő, semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!)
  5. Tejszín ízű krém készítése: A pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk.
  6. A karamelles krém készítése: A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
  7. Betöltjük a lapokat. Alsó lap-tejszínes krém-lap-karamelles krém-lap-tejszínízű krém-lap. A tetejét porcukorral megszórjuk. Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, és utána szeleteljük. Nagyon finom!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 695
elküldve: 5
receptkönyvben: 205
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

réteges pudingkrémes szelet, karamellás-tejszínes réteges sütemény, pudingkrémes szalalkális szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

850
cukor 15 dkg
vaj 10 dkg
tej 1 dl
tojás 1 db
finomliszt 40 dkg
szalalkáli 11 g
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
vaj 20 dkg
porcukor 12 dkg
karamellás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaj 10 dkg
cukor 8 dkg
porcukor 1 ek