Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán karamelles tejberizs

Duplán karamelles tejberizs
Duplán karamelles tejberizs
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom reggelire vágytam, ez lett belőle.:)

hozzávalók / 2 adag

A karamellás tejhez

A tejberizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukor beletesszük egy lábasba, és kis lángon elkezdjük pirítani.(Nem szabad kevergetni! Csak rázogatni). Mikor elég barna, ráöntjük a tejet, vigyázat, felfut, és serceg nagyon. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a karamell teljesen fel nem olvad.
  2. Egy lábasban feltesszük a vizet forrni. Mikor felforrt, beletesszük a rizst, addig főzzük, míg az összes vizet fel nem szívja a rizs, néha megkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejet, vajat és a vaníliás cukor. Jól felforraljuk, majd a tűzről lehúzva lefedjük, és megvárjuk, míg megpuhul a rizs, ez kb. 20 perc. Közben néha villával megkevergetjük.
  4. A maradék tejben elkeverjük a pudingport.
  5. Mikor kész a rizs, alágyújtunk, és beleöntjük a pudingot, addig főzzük, míg elkezd besűrűsödni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás tejberizs, pudingos tejberizs, tejberizs karamellel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
cukor 2 ek
tej 3 dl
rizs 75 g
víz 1 dl
tej 2.5 dl
vaj 10 g
vaníliás cukor 1 csomag
karamellás pudingpor 0.5 tasak
tej 0.5 dl