Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán kókuszos répa muffin

Duplán kókuszos répa muffin
Duplán kókuszos répa muffin
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kókuszzsírral készülő ételeket kerestem a neten, és ez akadt a halomba. :o)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Vasárnap megsütve, rohanós hétfőre reggelinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, sütőporral, fahéjjal, a sóval meg a szegfűborssal.
  2. Az almákat alaposan megsikáljuk, nem pucoljuk meg, csak a magházukat vágjuk ki, és pépesre lereszeljük. Hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a mézet, a vaníliát, elkeverjük. Majd a kókuszzsírt is belekeverjük. A lisztes keverékhez adva, lazán elkeverjük.
  3. Összeforgatjuk a megpucolt, lereszelt répával, kókuszreszelékkel meg a mazsolával. Egy 12-es muffin tepsit olajspray-vel kifújunk, belekanalazzuk a tésztát. Teljesen a tetejéig lesz. Megszórjuk a tetejét zabpehellyel és/vagy kókuszreszelékkel.
  4. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg egy fogvájóval ha a közepébe szúrunk, nem ragad rá a tészta.
  5. Hagyjuk a tepsiben hűlni 10 percig. Ha óvatosan a szélénél fogva megcsavarjuk a muffint, akkor fellazul, és már ki is jön a tepsiből.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 831
elküldve: 4
receptkönyvben: 110
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répás muffin kókusszal, répás muffin kókuszzsírral, kókuszos répás muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Phaedra
Phaedra Fri, 2015-03-20 21:57

Megláttam, megsütöttem. Igaz, kicsit alakítottam rajta, mert én nem ehetem a fehérlisztet - így teljes kiőrlésűből készítettem, méz helyett pedig édesítőt használtam. Nem tudom, emiatt-e vagy az alma volt kicsit nagyobb, de nem igazán sült át. Lehet, hogy legközelebb csak kis halmokat sütök belőle, mert az íze isteni! Köszönöm!

witch
witch / witch Fri, 2015-03-20 22:42

Nagyon szivesen!
Lehet, hogy az alma volt levesesebb. En nemreg pitevel jartam ugy, hogy teljesen elaztatta az also tesztat, pedig mar 25 eve sutom. Esetleg reszeles utan ki lehet nyomkodni a levet, hogy jobban at tudjon sulni.

206
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
zabpehely 5 dkg
sütőpor 2 teáskanál
fahéj 2 teáskanál
1 késhegynyi
szegfűbors 1 késhegynyi
tojás 2 db
alma 2 közepes db
méz 12 dkg
vanília kivonat 2 teáskanál
kókuszzsír 5 dkg
sárgarépa 20 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
mazsola 8 dkg