Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán könnyű szőlőpite

Duplán könnyű szőlőpite
Duplán könnyű szőlőpite
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért duplán könnyű? Az elkészítése is pikk-pakk és a süti tésztája is habkönnyű, nincs benne vaj, ami kissé lehúzza...

Én az enyémbe néhány szilvát is beleszórtam, a pillekönnyű tésztában a szaftos gyümölcsök és a rákaramellizálódott fahéjas mandula... mennyei ízhatás.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Őszi délután kávéhoz...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Darabosra vágjuk a mandulát, összekeverjük a nádcukorral, kis fahéjjal, és félretesszük, ez megy majd a tetejére.
  2. Mixerrel habosra verjük a tojásokat cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a joghurtot és szép lassan a sütőport és a lisztet.
  3. Közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a szőlőt, erre a cukrozott mandulát.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 033
elküldve: 53
receptkönyvben: 444
elkészítve: 31/44
Facebookon megjelent: 1

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlős-szilvás pite, könnyű tésztájú szőlőpite, szőlős pite

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bpannika
Bpannika Sat, 2015-12-05 16:11

Már sokszor meg akartam köszönni a receptet, kismilliószor mentett meg váratlan és várt vendégek fogadásánál :)

aantee
aantee / aantee Fri, 2013-10-25 10:31

Menetközben derült ki, h egy darab tojás sincs otthon, úh én is a tojás nélküli verziót sütöttem és megdöbbentően jó lett. Kicsit mállósabb a tésztája, mintha lenne benne tojás, de nagyon puha, szaftos, eteti magát.

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2014-10-01 18:54

Kedves aantee, koszi, hogy kiprobaltad, tojas nelkul sokkal egeszsegesebb is... Udv; Eva

Usika
Usika / Usika Sat, 2013-09-28 17:27

Kedves Eva,

Elkèszitettem ezt a sutit nèmi modosìtàssal, mert nem volt itthon elegendo tojàs :). Nagyon finom lett, koszonom a receptet.
Ha valakit èrdekel mikènt kell tojàs nèlkul kèszìteni leìrom:
A 3 tojàst, 3 ek olivaolajjal ès 1 ek facsart citrom levèvel helyettesìtettem, kellett mèg bele 15 ek tej.
A lisztet felesben rizslisztre ès tonkolybuzalisztre cserèltem, illetve a sutopor helyett szodabikarbònàt hasznàltam (jobban szeretem, mert egèszsègegesebb). Ezekkel a mòdosìtàsokkal 30 perc alatt sult meg.

Kovetkezoleg azèrt az eredeti tojàsos verziòt is el fogom kèszìteni. :)

*elnèzèst a helyesìràsèrt, de nincs magyar billentyuzetem :(

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2013-10-04 18:52

Szia Usika, koszi, hogy tovabfejlesztetted a recit, szerintem en is meg fogom igy sutni, annal is inkabb, mert a het nehany napjan nem eszunk egyaltalan allati termekeket, abszolut vegan eteleket fozok. Koszonom a jo otletet, a szodabikarbona ugyanugy mukodik, mint a sutopor? Jo tudni. (Nekem sincs magyar billentyuzetem::)) Udv; Eva

terranova56
terranova56 Wed, 2014-09-03 08:02

én Magyarországon élek , de nagyon jó ez a nemzetköziség és van itthon kettő fölös magyar billentyűzetem (csak vicceltem, de tényleg van kettő), ja persze és a recept nagyon jó. köszi, hogy magyarok maradtatok

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2014-10-01 19:01

Szia terranova56, johet a magyar billentyuzet, kuldok helyette egy gorogot...:):):) (billentyuzetet !) Aki magyar embernek szuletett, a fold barmely tajan is el, magyarkent fog meghalni; a fa, amelynek nincs eros gyokere, mindenhonnan kitepi a szel. En koszonom a kedves szavaidat. Udvozollek; Eva

Usika
Usika / Usika Fri, 2013-10-04 19:07

Szia Eva,

Örülök,hogy sikerült jó ötletet adni ;)! Úgy látom mindketten egy szigeten kötöttünk ki :D...
Mi is egyre jobban igyekszünk egészséges ételeket fogyasztani, szerencsére a szicíliai konyha ebben nagy segítség. Bár bevallom, hogy többségében mèg magyar ételeket főzök. De egyre jobban keverednek a receptek ;), így születnek az italo-ungherese kaják :). (A telefonon viszont szerencsére vannak magyar ékezetek ;)).
Amúgy igen a szódabikarbóna úgy működik, mint a sütőpor :).
Üdv: Detti

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2013-10-04 19:36

Szia, Detti, koszi megegyszer, kicsit messze vagy azert, en Cipruson lakom, te Szicilian, ugye? Kulonben en keverve szoktam fozni, hetvegeken majdnem mindig magyar kajat, nyaron gorogot, telen magyart, a kaloriak miatt, meg te is tudod, nyaron nagyon meleg van a szigeteken egy jo kis porkoltre..:) Most mar azert kicsit lehult itt is a levego, mar csak 23-25 fok van, nemsokara johet a toltott kaposzta...!! Udv: Eva

Erikiri
Erikiri Thu, 2013-09-19 20:23

Kedves Oli(E)va!
Igazi őszi ízkavalkádot varázsoltunk a recepted segítségével. Szőlőt, szilvát és körtét is tettünk bele - kicsi lányom 10 éves, már aktívan kiveszi a részét a sütögetésből - aztán meg persze az evésből is :-))
Sajnos mandulám nem volt itthon, de legközelebb feltétlenül veszek, mert azzal biztosan még finomabb lett volna. Köszönöm az egyszerű és nagyszerű receptet. Elmentettem és a jövőben biztosan gyakran elkészítem majd. Üdv Erikiri

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2013-09-20 10:36

Szia Erikiri, most, hogy olvastam a jol sikerult sutirol, nekem is kedvem lett hozza megcsinalni a napokban, biztos szuper lett a sok oszi gyumolccsel. Kulonben, ha nincs mandula, nem nagy vesz dio is jo ra, az altalaban szokott ottnon lenni, de ezek nelkul, csak cukorral-fahejjal jol beszorva is fini. Jo erzes egy anyanak, ha a kislanya is reszt vesz a sutesben, nagyon jo egy ugyes "kiskukta" mellettunk. Udv;Eva

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sat, 2013-08-10 19:21

Eva!...szívből gratulálok!
Elkészítettem ma,igaz csak tiszta szilvából,de nagyon-nagyon finom lett.Igazán köszönöm a receptet.
Türelmetlenül várom újabb receptjeidet,mert nagyon jók.
Egyben szeretném a segítségedet is kérni.
Szeretnék én is részt venni a versenyben,de az oldalamon nem találom a recept beküldési rovatot.Lehet,hogy nem úgy töltöttem ki valamit,hogy megtaláljam...Üdv....Katica

evaneo
Oli(E)va / evaneo Mon, 2013-08-12 17:42

Szia, Katica, koszi, es orulok, hogy jol sikerult, vegulis nagyon egyszeru recept, nem szeretem tulbonyolitani a dolgokat..:) Hogy receptet tolthess fel, eloszor csinalj egy szakacs oldalat, azt hiszem a "sajat oldalam"-nal van egy szakacs leszek felirat, arra kell kattintani, aztan toltsd ki, ha ez megvan, utana a sajat oldalamrol lehet recepteket bekuldeni. Probald ki, ha valahol fennakadsz, nyugodtan kerdezzel. Szep hetveget (a fele mar elment::)) Eva

andimaginary
andimaginary Mon, 2012-09-24 15:41

Kedves Oli(E)va! Azt szeretném kérdezni, hogy ez a süti elkészíthető-e alacsonyabb peremű piteformában. Vagy a tészta megnő annyira, hogy sütés közben esetleg kifolyhat egy ilyen formából?

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-09-25 07:31

Szia, andimaginary, a kerek pitesutot gondolod? Szerintem annak nagyon kicsi a pereme, a teszta feljon, gondolom kifolyni azert nem fog, mert megszilardul, vegyel hozza kevesebb tesztat akkor egy kicsit...Jo sutest, nagyon finom :) Udv, Eva

andimaginary
andimaginary Thu, 2012-09-27 19:07

Végül muffinformában sütöttem meg (nincsen sajnos még magas falú tepsim :S). Így kicsit macerásabb volt rászórni a mandulát, de nem baj, mert nagyon finom lett. Tetszik a tésztája, úgyhogy más gyümölccsel is ki fogom próbálni. Köszi a szuper receptet! :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-10-02 19:07

Szia, andimaginary, orulok, hogy jol sikerult, nagyon szivesen, szerintem en is ki fogom probalni mas gyumolccsel, mert nagyon konnyu a tesztaja, na meg fele kaloria a vaj nelkul :) Udv, Eva

423
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
joghurt 125 g
cukor 20 dkg
vanília 1 db
sütőpor 2 tk
szőlő 40 dkg
mandula 5 dkg
nádcukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint