Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán kukoricás palacsinta

Duplán kukoricás palacsinta
Duplán kukoricás palacsinta
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen, még gyermektelen párként, barátoknál ettük ezt a palacsintát. Készítettem én is jópárszor, akkor még búzaliszttel. Aztán elfelejtődött, elkeverdett a recept. A napokban akadt a kezembe, gyorsan meg is csináltam ismét! :)

9-10 vastag palacsinta lesz a tésztából.

Gluténmentes liszt fajtájától függően, ha nagyon sűrű lenne a tésztánk, higíthatjuk még 1 dl vízzel, szódavízzel.

Túl folyósra, hígra nem szabad hagyni a tésztát, mert akkor törni, szakadni fog, amikor fordítjuk!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Tartalmas levest is kísérhet, de salátával tökéletes vacsora. A gyerekeim kakaóval tekerve édesen is szeretik! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához - a víz kivételével - minden hozzávalót egy tálba mérünk, majd apródonként a vizet is hozzáadva csomómentesre keverjük a tésztát. A szénsavas vízzel higítjuk (sűrűbb tésztát kapunk, mint a hagyományos palacsintánál).
  2. A szokásos módon, kevés olajat használva a sütéshez, megsütjük a palacsintákat. Vigyázzunk ne szárítsuk ki a tésztát! A palacsinták nem lesznek olyan pirosak, mint a hagyományosak!
  3. Tartsuk melegen őket, amíg összeállítjuk a tölteléket.
  4. A töltelék ízlés kérdése: készíthetjük darált hússal, bolognais raguval, de tölthetjük chilivel is - nagyon jól kiegészíti a kukoricás tészta!
  5. A sonkát vágjuk apró kockára. Adjuk hozzá a ketchupot/pizzakrémet, tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Forraljuk át, majd adjuk hozzá a sajtot is.
  7. Kenjük meg a krémmel a palacsintákat, egy csíkban tegyünk rá kukoricát, majd tekerjük fel. Ferdén vágjuk félbe, majd melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 789
elküldve: 4
receptkönyvben: 170
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás kukoricás palacsinta, sós töltött palacsinta, sós palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

607
kukoricaliszt 25 dkg
finomliszt 15 dkg
cukor 0.5 ek
1.5 kk
napraforgó olaj 2 ek
tojás 2 db
víz 4 dl
ásványvíz 2 dl
ketchup 2 ek
tejföl 2 ek
sonka 10 dkg
sajt 5 dkg
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
csemegekukorica 285 g