Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplán mogyorós csokis fudge

Duplán mogyorós csokis fudge
Duplán mogyorós csokis fudge
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karamella egyik fajtája, a LAROUSSE gasztronómiai lexikon pontos megfogalmazása szerint "Lágy, olvadó és nem ragadós csokoládés karamell. Ez a 19. századból származó édesség egy karamellrecept téves adagolásából született.".

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Béleljünk ki folpackkal egy 18x18-as formát vagy műanyag edényt. A hozzávalókat tegyük egy edénybe, és vízgőz fölött kezdjük el egybeolvasztani. Mikrózhatjuk is - akkor a legmagasabb fokozaton, 30 másodperces etapokban dolgozzunk -, de én inkább ezt javasolnám, ha van egy kis időnk.
  2. Addig melegítsük, míg homogén, krémes, kissé folyós nem lesz.
  3. Amint ez megvan, öntsük a kibélelt formánkba, és szórjuk meg a tetejét a mogyoróval.
  4. Tegyük hűtőbe pár órára, míg megszilárdul, majd szeleteljük fel kockákra, és tálaljuk.
  • tepsi mérete: 18x18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 499
elküldve: 2
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikszai Anna

Mióta szakács: 2013.08.21.
35 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés desszert, mogyorós étcsokis édesség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759
étcsokoládé 300 g
sűrített tej 170 g
mogyoróvaj 3 ek
víz 2 evőkanál
földimogyoró 100 g