Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Durum kenyér élesztő nélkül

Durum kenyér élesztő nélkül
Durum kenyér élesztő nélkül
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nem ehet élesztős ételeket (ettől a kenyértől azonban nincs sava), ezért amikor megláttam a tv-ben ezt a kenyeret, egyből kipróbáltam.

Az állaga nem olyan, mint egy "sima" kenyérnek, sokkal tömöttebb, de isteni finom. 3-4 nap után is simán szeletelhető, nem morzsolódik, nem esik szét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Majd beleöntjük a vizet és végül az olajat.
  3. Rugalmas tésztát gyúrunk, és egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük.
  4. Hosszában bevágjuk a kenyeret (egész az aljáig kettévágjuk), és 170 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  5. Amikor megsült, egyből kivesszük a formából, és rácsra tesszük hűlni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 241
elküldve: 11
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

durumkenyér, vekni durumlisztből, sütőporos kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szedro
szedro Mon, 2014-12-15 11:46

Szia!
Miért kell bele a burgonyapehely, mi lenne ha kihagynám vagy simán én főznék bele pl. egy darabot? Köszi

Üdv. Szedro

loeb
Tóth Bernadett / loeb Mon, 2014-12-15 14:08

Szia!
Így láttam a tv-ben a receptet, nem próbáltam még burgonyapehely nélkül, de nem kizárt hogy "működik" főtt burgonyával is.
Üdv: Loeb

loeb
Tóth Bernadett / loeb Mon, 2013-07-29 14:35

Szia!
Eddig mindig csak rétesliszt-durumliszt keverékből sütöttem, így csak erről van tapasztalatom. :) Szerintem érdemes kipróbálnod teljeskiörlésű vagy tönkölylisztből. Esetleg először egy kisebb, féladagnyi kenyeret próbálj meg sütni.

Üdv: loeb

Manó91
Manó91 / Manó91 Sat, 2013-07-27 08:16

szia!
Nagyon jó a recept, sajna én se ehetek élesztőset, de én réteslisztet se, szerinted az helyettesíthető mondjuk tk v sima tönkölyliszttel?

loeb
Tóth Bernadett / loeb Tue, 2013-07-30 11:55

Szia!
Eddig mindig csak rétesliszt-durumliszt keverékből sütöttem, így csak erről van tapasztalatom. :) Szerintem érdemes kipróbálnod teljeskiörlésű vagy tönkölylisztből. Esetleg először egy kisebb, féladagnyi kenyeret próbálj meg sütni.

Üdv: loeb

337
finomliszt 35 dkg
rétesliszt 150 g
burgonyapehely 4 kávéskanál
1 teáskanál
sütőpor 1 csomag
víz 300 ml
napraforgó olaj 2 ek