Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Durumlisztes kenyér

Durumlisztes kenyér
Durumlisztes kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját élesztőmentes-durumlisztes kenyerünk élesztős változata. Nagyon finom, jó állagú kenyér, napok után is könnyen szeletelhető.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összegyúrjuk a sóval elkevert lisztekkel.
  3. Kb. 1-2 óra kelesztés után átgyúrjuk.
  4. Kenyeret formázunk, beletesszük a tepsibe, és még kb. 20 percig kelesztjük.
  5. A tetejét bevágjuk, vízzel jól átkenjük.
  6. Kisebb tepsiben kb. 220 fokon sütjük. Akkor jó, amikor ”bolti kenyér” színű a teteje.
  7. Sütőből kivéve megint átkenjük vízzel.
  8. Egy nedves konyharuhára tesszük, és egy szárazzal jól betakarjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 5 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

élesztős-durumlisztes kenyér, fehér kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Sat, 2018-11-03 12:22

Hoppá! Olyan kenyér kerekedett, hogy csak na! Tartottam a durumliszttől, féltem, hogy egy darab "téglát" fogok kapni. Láss csodát, egy könnyű, levegős, kellemes kenyerem lett.

149
cukor 1 teáskanál
víz 4 dl
friss élesztő 2.5 dkg
durumliszt 35 dkg
rétesliszt 15 dkg
1 tk