Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével

Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével
Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dutch baby talán a legkülönlegesebb palacsintaféleség, ami egyszerre könnyed, légies és tömör. Elkészítése sokban hasonlít a britek kedvelt köretéhez, a yorkshire puddinghoz, csak ennek nem sok apró muffin, hanem egy, óriási palacsinta a végeredménye. Bár sokszor hivatkoznak rá német palacsintaként, a dutch baby nem meglepő módon amerikai specialitásként van számon tartva, ez azonban senkit ne tartson vissza, mert tényleg nagyon finom. Főleg ha ezzel a fűszeres párolt körtével tálaljátok - ígérem, nem fogjátok megbánni!

hozzávalók / 4 adag

a palacsinta

a juharszirupos párolt körte

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 225°C-ra, és beleteszünk egy serpenyőt, hogy az is jól felforrósodjon.
  2. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért, belefacsarjuk egy citrom levét, ráöntjük a juharszirupot, és megszórjuk egész zöldkardamommal.
  3. Az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és puhára pároljuk. Közben elkészítjük a palacsintatésztát.
  4. A palacsintatészta hozzávalóit a vaj kivételével egy nagy tálban csomómentesre keverjük. A felforrósított serpenyőt nagyon óvatosan kivesszük a sütőből. A serpenyőbe dobjuk a vajat, megvárjuk, amíg teljesen elolvad, majd beleöntjük a tésztát.
  5. Gyorsan mehet is vissza a sütőbe, ahol 20-25 perc alatt készre sül. A folyamat elsőre szokatlan lehet, ugyanis a sütőbe téve a tészta nagyon magasra fel fog futni, azonban onnan kivéve összeesik a félére/harmadára, így nyerve el jellegzetes, peremes alakját.
  6. Hagyjuk picit hűlni a palacsintát, közben a habtejszínt a cukorral verjük fel. A párolt körtével, a tejszínhabbal és némi citromhéjjal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
60 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

felhőpalacsinta sütőben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
finomliszt 85 g
tej 1.5 dl
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
nádcukor 1 ek
1 csipet
vaj 50 g
körte 4 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
gyömbér 2 ek
juharszirup 4 ek
zöld kardamom 1 ek
habtejszín 1.5 dl
porcukor 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert