Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes-majonézes krumplisaláta

Ecetes-majonézes krumplisaláta
Ecetes-majonézes krumplisaláta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a majonézes krumplisalátát, csak az a bajom vele, hogy ha áll, felszívja az összes mártást, és száraz lesz. Tudom, csinálhatnék rá másodszor is öntetet, de én inkább más megoldást kerestem. Így keletkezett – több recept összeolvasztásából – ez a saláta, ami egyrészt sokkal ízesebb, mint a társai, másrészt még másnap is finom szaftos. 

hozzávalók / 6 adag

Saláta

Öntet

ajánlat

Bármilyen sült mellé nagyon jó hideg köret. Különösen jó fasírthoz, de akár halhoz is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A közel egyforma méretű (nem túl nagy) krumplikat megsikáljuk, majd héjában puhára megfőzzük. Villára tűzve megpucoljuk, és még forrón felkarikázzuk. Két-három nagy csipet sóval és ízlés szerinti borssal fűszerezzük.
  2. A még mindig forró krumplit leöntjük a forró húslevesből és ecetből készült marináddal. Óvatosan - hogy ne törjük agyon - átkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben a ráöntött levet teljesen felszívja. Egyszer-kétszer át is keverhetjük, és kóstoljuk meg, elég sós-e. (Ha sikerült kicsit túlfőzni a krumplit, ne búsuljunk, mert az ecettől sokat javul az állaga.)
  3. Végezetül könnyedén összekeverjük a majonézes mártással, és hidegen 2-3 órát (de akár egy éjszakát is) állni hagyjuk, hogy alaposan összeérjenek az ízek.

Öntet

  1. A lilahagymát finom szálasra felvágjuk.
  2. A joghurtot, a négy jó nagy kanál tejfölt, majonézt, mustárt, csipet sót, borsot elkeverjük, és alaposan beleforgatjuk a hagymát. Ha savanykásabban szeretjük, pár csepp citromlével is ízesíthetjük, de ne felejtsük, hogy a krumplin ecet is van. Állni hagyjuk, míg hűl a krumpli.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 999
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyasaláta, majonézes krumplisaláta, majonézes krumplisaláta ecetesen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2017-12-20 23:26

Könnyen lehet, mert nem tudom, hogy a bécsi milyen. Családi hagyományunk szerint csináltuk csak ecetes lével és csak majonézzel (illetve tartármártással) is. Ehhez képest számomra a húsleves az újdonság, ez nagyon jó ízt ad a különben elég jellegtelen főtt krumplinak. Köszönöm, majd utánanézek.
Üdvözöl: Koszider

345
burgonya 1.5 kg
marha alaplé 2.5 dl
ecet 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
lila hagyma 2 közepes db
majonéz 160 g
joghurt 2 dl
tejföl 4 ek
mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert