Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes-mézes-olívás saláta

Ecetes-mézes-olívás saláta
Ecetes-mézes-olívás saláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokanővérem készítette ezt a salátát egy nyaraláskor. Nekem nagyon furcsa volt akkor még az édes-savanyú öntet a salátán a joghurtos, kefíres öntetek után, de már elsőre megnyerte a tetszésem és azóta ez az öntet a kedvencem. :-)
Ami tetszik benne, hogy ízlés szerint variálható. Készítettem már zellerből, újhagymából, retekből, céklából is fejessalátával és jégsalátával is, sőt a kényelmesebb zacskós előre mosott salátával is. A lényeg a finom öntet, ami előhozza az ízeket.
 

hozzávalók / 2 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki nem fél kipróbálni új, ízgalmas ízeket. :-)
Kényelmes is, mert minden felhasználható, ami a hűtőben található zöldségféle.
Köretként, előételként, uzsonnára, vacsorára, szóval bármikorra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fejessalátát apróra tépkedjük egy tálba.
  2. A sárgarépákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a paradicsomot tetszés szerinti falatkákra daraboljuk a feta sajttal együtt és rádobjuk a zöld salátánkra. Összekeverjük. (Most nem tettem bele feta sajtot, ezért nem látszik a képen..)
  3. Hozzáöntjük a levétől lecsöpögtetett olívabogyót is és ezzel is elkeverjük.
  4. Elkészítjük az öntetet: a mézet, az olívaolajat, almaecetet a vízzel alaposan elkeverjük és ráöntjük a salátára.
  5. Összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, többször átkeverjük közben, és már fogyasztható is.

  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 422
elküldve: 3
receptkönyvben: 211
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

olívás vitaminsaláta, édes-savanyú saláta, feta sajtos saláta, olívabogyós saláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-08 13:15

Szia!

Én nagyon szeretem a salátát, most is az eszem, jöhet mindenféle zöldség saláta, paradicsom, uborka, paprika, hagyma, sajt, sonka vagy bundás hús, ecet, joghurt, fűszerként oregano, nagyon finom, még mézzel nem is próbáltam, köszi az ötletet!:D

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2010-06-09 11:39

Szia Boró!
Nagyon szivesen! :-) Biztosan nem fogsz csalódni, ha szereted a salátákat. Sokfélét kipróbáltam már én is és a méz ezelőtt nekem sem jutott eszembe, azóta a kedvencem! Risi

429
fejessaláta 1 közepes db
paradicsom 2 nagy db
sárgarépa 2 kis db
olajbogyó 15 dkg
feta sajt 10 dkg
olívaolaj 2 ek
méz 2 ek
almaecet 2 ek
víz 2 ek