Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes reszelt torma

Ecetes reszelt torma
Ecetes reszelt torma
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a házi készítésű torma sokkal finomabb. Bár egyszerű az elkészítése, de igencsak nagy kihívást jelent, mivel az illóolajok ellenállhatlanná teszik :-).


hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg torma (tisztított)
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet (10 %-os)
  • 1.5 kávéskanál
  • 1.5 dl víz (forró)
  • 1.5 dl alaplé (forró, lehet kockából is)

ajánlat

Tálkába téve egy keveset, bekeverhetjük egy kis reszelt almával és egy kis majonézzel.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vagy lereszeljük, vagy aprítógépben kisebb darabokra vágva reszeljük a tormát.. (Lehetőleg szabadban!)
  2. Tálba tesszük a reszelt tormát, majd leöntjük az ecetes lével, valamint a húslevessel, és jól elkeverjük.
  3. Jól záródó üvegben hűtőbe tesszük. (1-2 hónapig fogyasztható).

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 680
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi torma, ecetes torma

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-09-21 15:19

Kedves Hölgyeim !
A keresőbe beírtam az ecetes tormát és több recept is kijött. Nekem ez a recept tetszett meg és most készítem el. Szerencse, hogy nálunk most jó idő van és a szabadban tudom előkészíteni. Géppel aprítottam fel, de rettenetes erős. Délelőtt vettem a piacon. HER problémája az lehetett, így egy év távlatából, hogy nem frisset, hanem valami száraz ágat vett. Egész nyáron az uborka eltevéshez a piacunkon vásároltam tormát, igaz, hogy ismerőstől, de soha nem volt problémám.
Köszönöm a receptet !! !
Zoli

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2012-09-22 12:57

Kedves Zoltán !
Gondolom, már elkészült a torma.....remélem jól sikerült !
üdvözlettel: Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2011-09-18 13:41

Hát most megfogtál. Én még nem találkoztam ízetlen tormával. A fenti hozzávalókkal zamatos torma készül. Az "erősségét" lehet szabályozni. Pl., ha már leöntjük a forró lével és még betesszük a sütőbe és pár percig bent is tartjuk. De mivel Neked az "döngető" az ideális (nekem is) ez a recept erre szolgál.
Egyáltalán tormát vettél??? :-)))

HER
HER Sat, 2011-09-17 20:34

Kérdésem! Az idén fordult elő, hogy a piacon vásárolt tormának, nem volt íze, olyan lett mint a fagyökér! Mi a titka a jó zamatos orrközfal döngetőnek??

82
torma 30 dkg
cukor 2 ek
ecet 2 ek
1.5 kávéskanál
víz 1.5 dl
alaplé 1.5 dl