Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes tojás

Ecetes tojás
Ecetes tojás
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó kocsmában a ropi mellett mindig van ecetes tojás. Legalább is egy ideális világban ez így lenne, jelen esetben örülök, ha van zsíros kenyér.
Az ecet  felemeli a tojást egy új, eddig soha nem látott szintre, amit az ember vagy imád, vagy...hát itt gyakorlatilag több lehetőség nem is áll fenn. Kíváncsi és bátor természetű embereknek mindenképp kipróbálásra ajánlom, de azoknak is, akik valami újdonságra vágynak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remek savanyúság, a sült krumplitól kezdve a salátákig, mindenhol megállja a helyét. Ezt a fűszermennyiséget én egy közel 1literes űrtartalmú befőttes üveghez használtam. Kissebb üvegben ez ugye töményebb ízt, nagyobban lágyabbat eredményez. A mennyiségekkel és különböző fűszernövények hozzáadásával lehet játszani. El tudom még képzelni egy kis kaporral is. 
Hogy a kocsmás vonulatnál maradjunk, kísérőnek természetesen a sört ajánlom hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk őket.
  2. Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. A vizet ehhez megfelelően mérjük ki (ne feledjük, hogy ehhez hozzájön majd még az ecet is).
  3. A vizet az ecettel és minden egyéb hozzávalóval (kivéve a tojást, a fokhagymát és a tárkonyt) feltesszük főni, és felforraljuk.
  4. Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát és a tárkonyt, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.
  5. Szobahőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 510
elküldve: 7
receptkönyvben: 162
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zabszem

Mióta szakács: 2011.02.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojásbefőtt, savanyú tojás

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2014-09-08 11:25

-Csak most találtam a receptre, okvetlenül ki fogom próbálni, -("fogyós" különlegesség)-, köszi.

V2rider
V2rider / V2rider Wed, 2013-05-08 07:34

Ma megkóstoltam a kedden elrakott savanyú tojást,tényleg nagyon érdekes ízvilág. Ami számomra meglepo ,hogy a tojások a páclében keményebbek,mint berakáskor.

Count
Zabszem / Count Tue, 2011-09-06 20:16

Szia husika! Nagyon örülök hogy ízlett, a balzsamecet teli találat, csináltam vele egy adagot, nagyon nagyon finom lett.
Üdv.: Adrienn

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-09-06 18:21

 Szia Adrienn!Vegre, negy nap varakozas utan megkostoltam a tojast.Nagyon izlett,az ecet (borecetet hasznaltam) ize egy kicsit dominalt.A kovetkezo adagot balzsamecetel keszitem majd el,mert jobban szeretem az izet.Salatakhoz is ki fogom probalni.Koszi a receptet.Udv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-09-01 16:00

 Szia Adrienn!Most keszitettem el,sajnos borokabogyom nem volt,de tettem bele kaprit.Azt ird meg legyszives,hogy mennyit kell allnia a fuszeres leben?Udv.

Count
Zabszem / Count Thu, 2011-09-01 17:10

Kedves husika!
2-3 nap minimum kell hogy összeérjenek a dolgok, és a tojás átvegye az ízeket. Sok sikert, kérlek feltétlen írd meg milyen lett a végeredmény!!
Üdv.: Adrienn

Count
Zabszem / Count Wed, 2011-08-31 19:22

Szia husika!
Kapribogyóval nagyon jó lehet, vagy a következő adag mellé, vagy e mellé még dobok párat. balzsamecettel inkább utólag locsolnám, mert számolni kell vele hogy színezi a tojásokat. De az ötletek nagyon jók, és köszönöm. Ki lesznek próbálva.
Üdv.: Adrienn

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-08-31 19:13

 Hello Adrienn!Esetleg balzsamecettel,vagy kapribogyoval is el tudom kepzelni,de kaporral is nyero lehet.Udv.

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-08-31 13:54

Kedves Adrienn!
ez nagyon érdekes recept,egyből megakadt rajta a szemem,kicsit idegenkedek tőle,de előbb utóbb ki kéne próbálnom,ha annyira finom,lehet várok kicsit,hátha más is ír tapasztalatot:)
Üdv.:zsuzsi

erdelyileany
erdelyileany Wed, 2013-09-18 16:06

Kedves Zsuzsi,
ha meg elolvassa ezt a valaszt, elmondanam erdemes megprobalni, en kaptam 1 uveggel az egyik ismerosomtol, de o meg tett bele karikara vagott hagymat es csipos paprikat, pirosat, sargat, s zoldet... azonkivul hogy adott neki 1 pikans izt nagyon mutatos volt az uvegbe... sok szerencset...

Count
Zabszem / Count Wed, 2011-08-31 18:12

Kedves Zsuzsi!
Ha idegenkedsz tőle, érdemes 2-3 tojással csinálni és ehhez csökkenteni a mennyiségeket. A tapasztalatokat pedig én is nagyon várom.
Üdv.:Adrienn

Count
Zabszem / Count Wed, 2011-08-31 11:55

Rencike24 nagyon örülök hogy tetszik, remélem ízleni is ennyire fog. Amit még hozzá szeretnék fűzni, hogy mielőtt neki állnánk falatozni belőle, hagyjuk szoba hőmérsékletűre, úgy lesz az igazi.
Üdv, Adrienn

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-08-31 11:50

És ezt a mennyiséget mennyi időn belül kell elfogyasztani? Másképpen: meddig tartható a hűtőben? Üdv: Éva

Count
Zabszem / Count Wed, 2011-08-31 11:53

Az enyém már egy hete a hűtőben van, minden nap eszek egyet, hogy megtudjam mennyi ideig jó. 10 napot mondok egyenlőre látatlanban, amint az utolsó is elfogyott szólni fogok.

201
tojás 10 db
víz 1 l
ecet 1.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 3 db
borókabogyó 6 db
mustármag 1 ek
koriandermag 0.5 ek
tárkony 1 szál
cukor 1 ek
fekete bors 1 ek