Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk

Eckler fánk
Eckler fánk
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Eckler fánk szerintem egy olyan dolog, amelyet az átlagos háziasszonyok nem minden nap készítenek, mert munka- és időigényes, maszatolós, pepecselős. Nem akarom a kedvét szegni senkinek, de aki szereti a kihívásokat (és ezzel együtt az eredményeket), az mindenképpen próbálja ki. Én most éppen ezt a kihívásos korszakomat élem. A cukrászdákban kapható Eckler nem pont ilyen, mert az, ha jól emlékszem, ketté van vágva, úgy van megtöltve csokikrémmel és tejszínhabbal. A teteje pedig ropogós karamellel van borítva. Ezt a variációt Kiskanál blogján találtam.

hozzávalók / 4 adag

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

A tojással tényleg óvatosan, mert ha sokat adunk a tésztához, folyós lesz, és nem lehet szép, szabályos rudakat nyomni a sütőpapírra. A töltésnél a habzsák elejét határozottan toljuk bele a fánkba, és úgy nyomjuk bele a krémet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a vajat és a porcukrot feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük az átszitált lisztet, és addig kavarjuk, amíg a massza csomómentes nem lesz, és el nem válik az edény falától. A masszát kicsit hűlni hagyjuk, közben felverjük a tojásokat.
  2. A langyos tésztát robotgépbe tesszük, és több részletekben hozzáadjuk a tojást addig, hogy folyós ne legyen a tészta. Egy fényes masszát kell kapnunk, amit habzsákba töltünk, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 7 cm hosszú rudakat nyomunk.
  3. A tésztát enyhén megspricceljük vízzel, majd előmelegített sütőben sütjük, vagy amíg a fánkok aranybarnára nem sülnek. Az utolsó 5 percben a sütőt résnyire nyitjuk, hogy a bennlévő gőz távozhasson.
  4. A krémhez a tejet és a liszttel csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett alaposan besűrítjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat kikavarjuk 10 dkg cukorral.
  5. Ha a pép besűrűsödött, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgát. Ezt még egy rövid ideig kavargatjuk,majd hagyjuk kihűlni.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe keverjük. Ezt a krémet megfelezhetjük, amibe kakaót és rumaromát tehetünk.
  7. A csokimázhoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, és hozzákeverünk egy evőkanál olajat.
  8. Egy habzsák segítségével megtöltjük a fánkokat, majd csokimázba mártjuk (vagy rácsorgatjuk a csokimázat), és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 126
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes fánkrudak, krémmel töltött égetett fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
tojás 4 db
finomliszt 12 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
tej 1 dl
víz 1 dl
1 csipet
tojás 3 db
tej 4 dl
cukor 15 dkg
finomliszt 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 2.5 ml
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek