Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti

Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti
Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első eckler fánk, amit készítettem. Annyi hibája van, hogy nem látszódik a vaníliás krém, mert eltűnt a fánk belsejében. De nagyon finom, különleges ízű desszert!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (kb. 1 perc).
  2. A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük (habverő).
  3. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban nagykanálnyi halmokat rakunk, és ellapítjuk, hogy hosszúkás formája legyen. De széles habkinyomóval is dolgozhatunk, akkor még szebb lesz.
  4. A tésztát 1 óráig pihentetjük.
  5. Igen fontos a sütése. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeseik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig csendesebb tűznél, ropogósra sütjük.
  6. Sütés után felénél levágjuk, belsejét - ami kevés hártyaszerű tészta - kiszedjük.
  7. A vaníliás pudingot a zacskóján leírtak alapján megfőzzük.
  8. A csokis krémhez a tejszínt a kakaóporral kemény habbá verjük.
  9. Megtöltjük a fánktésztákat, alulra a vaníliás krém kerül, rá a kakaós hab.
  10. A végén a csokimázt felolvasztjuk a zacskóján leírtak alapján, és a fánkok tetejét belemártjuk.
  11. Hűtőbe tesszük, mert kicsit lehűtve az igazi!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 106
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hencsibaba

Mióta szakács: 2011.01.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémmel töltött égetett fánk, vaníliás krémmel töltött fánk, krémes fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tundike81
tundike81 Fri, 2012-03-23 19:54

Szia. azt szeretném kérdezni,hogy kb. hány darab lesz belőle?

645
finomliszt 20 dkg
sertészsír 10 dkg
tojás 5 db
víz 2 dl
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 0.5 l
növényi habtejszín 3 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tortabevonó 100 g