Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk ahogy Jolán készíti

Eckler fánk ahogy Jolán készíti
Eckler fánk ahogy Jolán készíti
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna készíteni ilyen fánkot. Legjobban Farkas Vilmos szakács receptje tetszett, bár Ő fondantot készített a tetejére, valamint főzött krémmel töltötte. Ebből az adagból nekem 12 db fánk lett... Kicsit elbíbelődtem vele... Még jó, hogy készítettem képeket, mert 10 perc múlva se híre, se hamva nem volt... :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel forrni az olajat, a vizet a sóval, és a cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet és hevítsük tovább, folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától.
  2. Levesszük a tűzről és robotgéppel egyenként keverjük bele a tojásokat, míg szép sima masszát nem kapunk.
  3. Nyomózsák segítségével kb 20 cm hosszú csíkokat ügyeskedünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Mielőtt betesszük a sütőbe fröcsköljük meg kevés vízzel, hogy a gőzben jobban feljőjjön a tészta.
  5. Előmelegített sütőben süssük egyenletesen aranybarnára.
  6. Mialatt sül a fánk elkészítjük a pudingot, langyosra hűtjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vajat/margarint, és a mézet.
  7. A kihűlt fánkokat kettévágjuk, megtöltjük a sárga krémmel, habzsákból rányomjuk a kakaóporos felvert tejszínt, majd ráhelyezzük a kalapokat.
  8. Az olvasztott csokit rácsorgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 044
elküldve: 2
receptkönyvben: 133
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliapudinggal töltött égetett tészta, töltött fánk, pudingos fánk csokimázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

myrcy
myrcy Sun, 2012-09-16 18:26

Isteni finom, és nagyon egyszerű! Lehet kombinálni is, én pl. most képviselő fánkot csinálok belőle, csokihiány miatt!

1321
tojás 6 db
finomliszt 20 dkg
víz 200 ml
napraforgó olaj 200 ml
1 csipet
cukor 1 csipet
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 3 ek
tej 6 dl
vaj 4 dkg
virágméz 3 ek
növényi habtejszín 200 ml
cukrozatlan kakaópor 2 kk
csokoládé 10 dkg