Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eckler fánk ahogy kicsipetra készíti

Eckler fánk ahogy kicsipetra készíti
Eckler fánk ahogy kicsipetra készíti
48 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem csináltam még Eckler fánkot, de nagyon szerettem volna kipróbálni. Ezt a receptet többféléből raktam össze, és jelentem, tökéletes lett elsőre :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta hozzávalók

Krém

Csoki

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy edénybe feltesszük a vizet, margarint, a sót és a cukrot forrni. Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a lisztet, és mérsékelt hőmérsékleten 5 percig, folytonos kevergetés mellett főzzük (sűrű lesz a massza, ezért kell keverni folyamatosan).
  2. Utána levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük robotgéppel a tojásokat.
  3. Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomunk 7-8 cm-es csíkokat (lehet többet is, vagy vastagabb csíkokat, akkor jobban lehet kettévágni, ha valaki azt szeretné).
  4. Előmelegítjük a tepsit 220 fokra, és mielőtt berakjuk a tésztát, kézzel vizet spriccelünk bele. Én légkeverésen, 200 fokon sütöttem kb. 8 percig, míg szép aranybarnák lettek.

Krém

  1. A krémsajtot összekeverjük a cukorral.
  2. A Hulalát kemény habbá verjük, végül hozzákeverjük a cukros krémsajtot. (Itt hozzá lehet adni bármilyen gyümölcsöt, vagy ízesíteni.)
  3. A krémmel megkenjük a fánkokat.

Csoki

  1. Vízgőz felett megolvasztunk egy tábla étcsokit.
  2. A fánkok tetejére csorgatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsipetra

Mióta szakács: 2012.12.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémsajtos töltött fánk, krémsajtos Eckler fánk, töltött égetett tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

544
víz 125 ml
margarin 12 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
finomliszt 12 csapott ek
tojás 4 db
krémsajt 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 2 dl
csokoládé 90 g