Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eclair fánk vaníliakrémmel

Eclair fánk vaníliakrémmel
Eclair fánk vaníliakrémmel
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több alkalommal sütöm. Nagyon szereti a családom.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.
  2. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
  3. Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban visszük fel a tésztát.
  4. A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
  5. A hőfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
  6. Jó ropogós tészta lesz. A kalapjukat levágjuk. (Nekem szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.)

Töltelék

  1. Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. A tejszínt keményre verjük. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34×36 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 782
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ekler fánk, vaníliakrémes ekler

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annagajdics66
annagajdics66 Sun, 2019-02-03 15:52

Szuper recept, nagyon finom!

Megcsináltam, bár én még egy plusz tojást tettem bele (mivel tesco-s M-es tojásaim voltak és az állagát úgy ítéltem meg, hogy még egy kisebb mehet bele). A tészta tökéletesre sült, finom ropogós és jó nagyra nőttek a sütőben.
Köszönöm a receptet!

598
víz 150 ml
napraforgó olaj 150 ml
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
tojás 4 db
tojás 5 db
tej 6 dl
finomliszt 10 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 300 ml