Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes borsóleves galuskával

Édes borsóleves galuskával
Édes borsóleves galuskával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ha meghallom, hogy cukorborsó leves, egyből anyukám levese jut az eszembe, és már érzem is az ízét a számban. Mindig ugyanúgy készítette, és nekem ez a favorit. Másféleképp még nem is kóstoltam, talán nem is fogom! Ő cukorral szokta készíteni. Ne lepődjön meg senki, aki eddig csak sósan ízlelte. Szerintem legalább egyszer érdemes kipróbálni. Én imádom!!!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a karikára vágott répákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha kell, nagyon kevés vizet aláöntünk.
  2. Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és hozzáadjuk az összes cukrot. Puhára főzzük, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánafűszerezni.
  4. A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 355 780
elküldve: 9
receptkönyvben: 328
elkészítve: 50/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes borsóleves, zöldborsóleves galuskával, cukorborsóleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2019-01-28 14:04

Párom próbált meglepni és borsólevest készíteni nekem, mindent pontosan úgy csinált ahogy a receptben van írva és hát sajnos a végeredmény egy sűrű, brutálisan paprikás leves lett.
Úgy gondolom, hogy a 1,5 evőkanál pirospaprika rengeteg egy levesbe és a liszt is lehetne kevesebb. Olyan lett mint egy pörköltes borsóleves a sok paprikától:) Persze megettem és értékeltem az igyekezetét. :)
Gondoltam jelzem, hogy valami nem stimmel a mennyiségekkel a receptben, javítani kellene. :)
Ettől a hibától függetlenül szuper a recept!

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Tue, 2019-04-09 06:43

Én a pirospaprikát mindig szemre teszem bele, sohasem mérve,meg a lisztet is.Azt látni lehet,hogy kell e még bele mikor összekeverem a zöldségekkel, én is elkészítettem már és nagyon finom volt, az egész családnak ízlett ( voltunk páran).Köszönöm a receptet♥

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2019-04-09 08:54

Igen, én is így érzéssel főzök de a párom sajnos nem elég rutinos, ő mindent precízen kimér. :)

DepecheAndi
DepecheAndi / DepecheAndi Sat, 2015-02-14 11:33

Én szinte ugyanígy szoktam készíteni, de csirkemellet is kockázok bele. Cukor helyett édesítőt használok, mert nem ehetek cukrot, de ez a fotó pont úgy néz ki, mint amilyen az én borsólevesem szokott lenni. Meg is kívántam, ma ezt készítek. ;-)

501
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 3 közepes db
zöldborsó 0.5 kg
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1.5 ek
víz 2.5 l
cukor 150 g
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 1 bögre
tojás 1 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl